Mojih top 6 / Ivan Alduk

  Poznati dizajner Ivan Alduk otkriva koji je njegov omiljeni grad, novu zvijezdu obitelji, kako počinje dan i završava njegov tjedan i još mnogo toga... Alduk, koji je nedavno predstavio novu kolekciju vjenčanica već niz godina kreira neke od najženstvenijih haljina na ovim prostorima te osmišljava hommage eteričnoj ženstvenosti. Upoznajte slavnog autora!

  kavaimoleskin 3 cr1. Paris
  Neke ljubavi se stvaraju spontano, neočekivano i naglo. Otprilike tako je bilo kada sam prvi put sletio u Paris, izašao iz metroa, podigao pogled, osvrnuo se i već sam znao – o da, ovdje bih se lako prilagodio na život. Energija, posebna i drukčija te bogatstvo koje se vidi na sve strane, nešto je što me je očaralo u sekundi. Večernja atmosfera super-cool kvarta Mareea, piće na maloj terasi i zvuci promukle Španjolke su nešto što ću uvijek pamtiti i što će me uvijek vraćati ovom gradu.

   

  pariz 2


  2. Dizajn
  Teško je reći da je posao modnog dizajnera samo posao – to je ljubav od koje i za koju živite. Stvaranje nečeg kreativnog, u što je utkan dio mene kao dizajnera, je zanimljiv, ponekad kaotičan ali najčešće ispunjavajući dio posla u kojemu sam svaki dan, cijeli dan. No, beskrajno radno vrijeme traži iznimno mnogo organiziranosti i samodiscipline. Nekoliko kampanja godišnje za ready to wear liniju i liniju vjenčanica koje stvaram s najboljim hrvatskim fotografima, tim koji na tome i na samim kolekcijama radi - moja su poslovna obitelj na koju sam jako ponosan.

   

  ivan.alduk zarko.basic.pixsell
  Ivan Alduk / foto: Žarko Bašić Pixsell


  3. Kava
  Nekad sam ju pio jer su to radili svi, a sada ne mogu bez nje. Osjetim razliku, kvalitetu i doista ju trebam svako jutro i onda još nekoliko puta na dan. Nije riječ samo o napitku nego vrlo često i o nečemu što me veže s prijateljima, poslovnim partnerima i klijentima jer nema te kave i energije koja neće stvari i probleme učiniti ljepšima i laganijima. Jednu veliku s hladnim mlijekom molim!

  4. Čarli
  Malo, čupavo, crno, previše slatko, ponekad laje, vrlo često samo spava. Patuljasti šnaucer crne boje odnedavno je dio naše male obitelji, ali već se sve vrti oko njega. Mali Čarli je hodajuće veselje i sreća na četiri noge koje veselo dočekuje sve klijentice u našem showroomu na adresi Palmotićeva 58, ali ponekad ga treba poslati u kut jer „maženja nikad dosta“. Za pretpostaviti je da će uskoro uletjeti i u koju modnu kampanju.

   

  vikend 1


  5. Vikend
  Iako vrlo često vikend opisujem kao - dva dana kada svi drugi odmaraju, a ja radim -, znam cijeniti slobodu i mogućnosti koje vikend pruža. Odlazak u kino, na ručak, na kavu, trening ili neki kraći izlet – vrijeme je koje uspješno i ubrzano puni baterije i daje snage za dalje. Nakon ta dva dana odmora, s mnogo više snage i volje pristupam radu s klijentima, na novim kolekcijama i posebnim projektima. S obzirom da nemam svaki vikenda slobodan i predodređen za odmor – znatno više cijenim one koji su upravo takvi.

  ALDUK INSTAGRAM 2


  6. Instagram
  U ovom slučaju priznajem – ovisnik sam! Obožavam skrolati instagramom, otkrivati nove ljude, mjesta, stilove… Ušlo mi je to u naviku pa ponekad se zanesem i slike po običnim portalima tapkam dva puta ne bih li ostavio like na njima! Instagram profil Ivan_Alduk donosi dio moje svakodnevice i poglede iza stvaranja kolekcija, kampanja i onog što se inače ne može vidjeti u javnosti. Naravno – dozirano, jer smatram da ne moram stalno zamarati nekog s onim što sam jeo, vidio, kupio...

  vikend 2 cr cr

  posao 1

  posao 2

  posao 3

  posao 5