Modni dizajner NINO SABLIĆ ima super stil // tajna osobnog stila je u tome da SAM BIRAŠ ODJEĆU, a ne da to radi DRUŠTVO umjesto tebe

  Ninu Sablića modna je javnost upoznala kad su se on i Kristijan Žakić pojavili na modnoj sceni kao cool brend Les Émaux. Stvari su im super baš kao i osobni stilovi, pa sam Ninu zamolila da mi kaže nešto više o vlastitom osjećaju za odijevanje. Vidi se da miješa razne stilove, no to radi s pažnjom i smislom za doziranje. Da sve skupa nikad nije – previše. Sklon je i vintage stvarima, zna da se baš među njima krije - unikatni stil.

   InShot 20210910 193518950 1

  Mislim da je stil odijevanja i same pojavnosti osobe pokazatelj nečije osobnosti. Osobno smatram da sa jako osebujan i eklektičan, pa je i moj stil takav.

  Većinu vremena se odijevam na temelju osjećaja ili načina na koji se želim osjećati koji dan. Uloge koju sam osjetio taj dan. Uvijek će postajati oni ključni komadi kao što su sakoi, odjela, i čizme, dobar i dominantan print.

  1 33

  Većinu inspiracije crpim iz 80-tih i 90-tih godina prošlog stoljeća, a jako volim i 70-te. Kao dijete sam uvijek gledao serije kao što su Dadilja i bio oduševljen uzorcima i bojama koje je Fran Fine nosila. Mislim da dosta inspiracije vučem iz uniformi te večernje odjeće koju volim kombinirati s traperom u svojem vlastitom "buntovnik bez razloga" momentu.

  Boje zbilja oduvijek volim, i najdraža mi je ljubičasta, oduvijek sam volio plavu, ružičastu, i smaragdno zelenu uz naravno vječnu crnu. Ali više od boje bitan mi je kroj.

  InShot 20210910 193508505 1

  Odijevam se po osjećaju, kako me koji dan povede, mislim da ne možeš svaki dan imati isti način odijevanja jer se svaki dan ne osjećaš isto. Nekada sam više fin i dendi, a nekada više rock i punk. Mislim da je najveća tajna u tome da nije društvo to koje bira odjeću za tebe, već ti sam istražuješ dekade i to uklopiš s nekim trendi komadima.

  Velika prednost života u Zagrebu je što ima jako puno secend hand dućana u kojima se nađu jedinstveni komadi. Njih nitko neće imati osim tebe, jedinstveni su.

  InShot 20210910 193632686 1

  Mislim da bismo svi trebali težiti jedinstvenosti, a ne nužno onome što društvo smatra lijepim i prihvatljivim.

  Ove zime mislim da ću ostati vjeran svojim velikim kaputima, kožnim komadima kao što su baloneri, prsluci hlače, jakne. Tu su i čizme, cipele s platformom te najdraži komad - dolčevita ispod statement sakoa.

  Moj najiskreniji savjet: Sve je to samo roba i ne shvaćajte je previše ozbiljno! Prekratko smo na ovome svijetu da ne bismo ostavili dojam. Kakav god on bio!

  Foto @sini.shots

  InShot 20210910 193447563 1