MINIMALNO, CRNO I BIJELO // TOMISLAV BAHORIĆ u novoj androginoj stilskoj priči donosi elemente avangardne oštrine i grafizma

  Crne linije na bijelom te bijele na crnoj podlozi tema su nove kampanje i kolekcije "Still Alive" našega dizajnera Tomislava Bahorića. Mladi maneken Lovro Petrov snimljen je u Galeriji Kranjčar, s vizirom iz Lapidariuma, a fotke potpisuje Zvonimir Ferina.

  ZFGX0775

  U maniri našeg dizajnera muške mode, i njegovog brenda "Spirit by TB", foto priča je pomalo snena, androgina, jednostavna i klasično avangardna, jer njegova je odjeća nosiva, no specifično drugačija.

  Tomislav donosi kreacije koje nose ne samo on, već i ona te se bazira na bazičnim elementima jakni, hlača i košulja. Prošivi koncem kreacijama daju dinamiku, evociraju grafizme, daju krojevima oštrinu. Tu je i mekana koža, koja otkriva nijanse sive i pomalo podsjeća na fantastičan svijet ledenjaka.

  ZFGX0775

  Motiv je jednostavan, jer Bahorić koristi elemente koji neće previše narušiti njegov clean dizajn. Tu su i prepoznatljivi otvori, šavovi i ostali osnovni krojački elementi kojima svoje kreacije čini posebnima, zanimljivima. Dizajner muške odjeće gleda dalje od spola, stoga njegove košulje i jakne nose i cure, one koje znaju da je dizajn kategorija za sebe te ga ne možemo svrstati u neku konzervativnu kategoriju kao što je – rod.

  ZFGX0775

  Ovdje je također riječ o slow fashionu, njegova se roba nastavlja na prošlu kolekciju, odnosno izvan je trenda kojeg uredno i sposobno ignorira, kako bi osmislio neki vlastiti modni svijet u kojemu nema onih blic utjecaja koji nestaju brže nego se pojave. Upravo je to kvaliteta koja se očekuje od autora koji ne samo da radi za nošenje godinama, već je svjestan da je odjeća okvir za karakter osobe – a jedna od tih stavki definitivno su – ustrajnost u vlastita uvjerenja.

  Team
  Photo _ Zvonimir Ferina
  Make Up _ Petra Sever
  Hair _ Salon Sasha
  Model _ Lovro Petrov/Relatum
  Vizir _ Lapidarium
  Lokacija _ Galerija Kranjčar

  ZFGX0775ZFGX0775ZFGX0775ZFGX0775ZFGX0775ZFGX0775ZFGX0775ZFGX0775ZFGX0775ZFGX0775ZFGX0775ZFGX0775ZFGX0775