MINAMI // modni susret nježne nijanse vanilije s heklanim detaljima vezilja iz Bedekovčine

  Modna dizajnerica Željka Šafran i autorica brenda Minami predstavila je u galeriji Kaptol, u zagrebačkoj Radićevoj ulici, novu kolekciju klasičnih odjevnih predmeta s posebnim detaljima. Lice kolekcije, napravljene od isključivo laganih, prirodnih materijala, je pjevačica Nika Turković. Posebnost kreacija su heklani dijelovi koje su radile naše vezilje.

  MINAMI EVENT FOTO LUKA SMUK20

  FOTO: LUKA SMUK

  - Vezilje iz udruge Našenina iz Bedekovčine ručno su izradile heklane krojne dijelove koji se u kolekciji pojavljuju u obliku dekorativnih detalja” kaže Željka Šafran. Udruga ima tradiciju dugu 18 godina, a njezine se članice bave heklanjem, vezenjem, šivanjem i organizacijom manifestacija koje za cilj imaju očuvanje raznih tradicijskih tehnika u radu s tekstilom. I ova kolekcija brenda Minami vrvi finim tkaninama od prirodnih vlakana, a dizajnerica je u radu uvelike koristila deadstock materijale vrhunske kvalitete.

   

  @dubravkapz #minami #design #summer #design #croatian #fashion ♬ What Was I Made For - Andrea Vanzo

   

  Kolekcija se bazira na odijelima, hlačama, haljinama i formalnim krojevima, no mali detalji čine je posebnom. Simpatičan twist na strateškim mjestima najavljuje ženstvenost, no dojam je vrlo senzualan i smirujući. Kolekcija je hibrid modernosti i tradicijskih tehnika, a baza su pamični, vuneni... deadstock materijali vrhunske kvalitete.

  - Nova kolekcija donosi sedam pročišćenih komada među kojima se ističu haljine i odijela, a dominira neutralna prljavo bijela nijansa. Osim u jednostavnim, ali upečatljivim krojevima haljina i nekonvencionalnih odijela, posebnost kolekcije je u detaljima – zaključila je autorica.

  minami0444

  Kolekciju je među prvima isprobala glazbenica Nika Turković koja je i njezino zaštitno lice. U elegantnim komadima pozirala je na zagrebačkom Cmroku ispred objektiva Lucije Drače čije su analogne fotografije srž kampanje za novu kolekciju. Za Nikin styling u kampanji pobrinula se Ivana Pavić, a za kosu i makeup Nikolina Kokotović.

  - Novu kolekciju brenda u galeriju Kaptol došli su proslaviti brojne klijentice i prijatelji brenda, a svi uzvanici su uživali u elegantnim pjenušcima prve hrvatske prirodne vinoteke Nesputana vina koja u svojoj ponudi u ulici Jurja Žerjavića 7/2 nudi samo vina u čijoj su proizvodnji korištene minimalne ili nikakve kemijske i mehaničke intervencije. Prostor galerije prštio je bojama zahvaljujući cvjetnim aranžmanima studija Samonikla dok se za fine zalogaje pobrinuo Radni trokut. - objavljeno je povodom predstavljanja.

  Kolekciju možete pogledati u MINAMI showroomu na adresi Varšavska 7, 3. kat, uz prethodnu najavu na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

   minami11minami12minami124minami934minami993minami994minami8383minami9944minami83834