Men's Week / umjetnici, dizajneri & parfem

  Ovih dana svjetski poznati 3D street-art ilustrator Filip Mrvelj crta Uskrs, na podu riječkog shopping centra Tower, tate (i mame) dobili su novo super štivo jer Froddo je pokrenuo blog o roditeljstvu (za kojeg će pisati i poznati tate Damir Hoyka, Ribafish, Jacques Houdek…) a tu je i novi miris za elegantnog frajera, Gianfranco Ferre Black. Danas svijet slavi i jedan modni rođendan, radi se o tenisici Nike Air Max, a detalje otkrivaju autori Tinker Hatfield i McMillan Gream. Donosimo i neke nove muške Replay prijedloge - slip-on tenisice pravi su proljetni hit!

  3D1

  Najpoznatiji svjetski street art umjetnik, Filip Mrvelj, ove će godine biti zaslužan za pomalo drugačiji uskršnji doživljaj u Rijeci. 3D iluzijom na temu prigodnih uskrsno-proljetnih motiva, Filip Mrvelj će tijekom ovog tjedna ocrtavati dio površine na 5. katu riječkog Tower Centra Rijeka (TCR). Koristeći akrilne boje Filip Mrvelj će površinu ocrtavati kontinuirano tri dana za redom, a uz bogati popratni program i posjetitelji će moći sudjelovati u izradi ove kreativne i neobične animacije.

   matias klotz

  Sutra se u Oris Kući arhitekture,  27.3.2015. u 20:00 sati otvara izložba radova čileanskog arhitekta Mathiasa Klotza - Poetika kutija. Tom prigodom Mathias Klotz će održati predavanje na Arhitektonskom fakultetu, isti dan, u 17:30. Mathias Klotz jedan je od najpoznatijih i najdomljivijih predstavnika čileanske arhitekture u Europi. Ukorijenjeni na geografskim posebnostima rodnog Čilea, svjesni kulturnog i arhitektonskog naslijeđa, ali ponajprije nastali iz intenzivnih propitivanja potreba korisnika, njegovi projekti skladan su primjer komunikacije čovjeka, kulture i prirode. Gradio je u Čileu, Argentini, Urugvaju, Španjolskoj, Kini i Libanonu i dobitnik je brojnih nagrada. Izložba je otvorena do 9. travnja 2015.

   

  Froddo blog 3

  Igraju li se vaša djeca sigurnim igračkama? Kako ispravno održavati dječju obuću? Kad kupiti prve cipele?… odgovore na ova i druga pitanja koja brinu roditelje pronađite na novom informativno-edukativnom blogu poznatog dječjeg brenda obuće Froddo. Blog obuhvaća nekoliko kategorija: “Dobrobit za roditelje i djecu“, „Obiteljski životni stil“ i “Tehnologija i zabava“, a bavi se temama o sigurnosti, novcu, ponašanju i disciplini djece, hrani, edukciji, zdravlju, putovanju, razvoju, tehnologiji, shoppingu i raznim dječjim aktivnostima. Avanturu kupnje prvih cipelica sa svojim blizankama na blogu je opisao prvi gost roditelj, fotograf Damir Hoyka. Miran Kurspahić, Ines Preindl, Mirna Maras, Ribafish, Jacques Houdek samo su neki od poznatih čije će se životne dogodovštine također uskoro moći pročitati na blogu.

  Ferre Black packshot 100 ml


  Novi miris Black inspiriran je nekim od najpoznatijih Gianfranco Ferre dizajna za muškarce. Miris pripada drvenasto-začinsko-orijentalnoj obitelji mirisa. Elegantna, muževna i drvenasta kompozicija otvara se notama grejpa, papra i lavande. Senzualno srce mirisa sadrži egzotične začine korijander i kardamom u kombinaciji s narančinim cvijetom. Na kraju, miris otvara svoj najdublji muževan karakter zahvaljujući notama cedra, orijentalnog pačulija i zrna tonke.

   

   Tinker Hatfield i Graeme McMillan

  Ideje koje je slavni dizajner Tinker Hatfield stavio na papir prije gotovo tri desetljeća bile su ideje za prvi model tenisice Air Max. No, one su tada bile toliko revolucionarne da zamisao nije bila realizirana. Suočen s realnošću, Hatfield je bio prisiljen reinterpretirati svoj dizajn. To je dovelo do stvaranja Nike Air Max 1, koji je pokrenuo revoluciju u sportskom svijetu. Tijekom vremena, Nike Air Max je nadišao svoje korijene i postao dio urbane, ali i modne kulture. Skice prvotnog dizajna su tijekom razvoja bile zaboravljene. U potrazi za najboljim načinom obilježavanja rođendana, krenula je i potraga za materijalima koji govore o važnosti Air Maxa u odnosu na suvremenu kulturu i inovacije. Dizajnerski tim na čelu s McMillanom Greamom u arhivi je pronašao Hatfieldovu skicu i odlučio je oživjeti. - Skica je nešto što nikada nije u potpunosti ostvareno - kaže McMillan - Mislili smo da bi bilo sjajno kada bismo mogli podijeliti sa svijetom priču prije svih priča, sada smo je konačno realizirali - .

  Replay Footwear 39000 kn Man 2 cr

  Replay donosi odličnu ponudu slip-on tenisica u klasičnim nijansama plavih denim tonova. Udobne su i lagane za kombiniranje, pravi muški proljetni trend!

  Replay Footwear 55000 kn Man 7 crReplay Footwear 55000 kn Man crReplay Footwear 63000 kn Man 3 crReplay Footwear Man 65000 kn 2 cr