Matrix inspiracija / "Wild over you" M. Klepić

  Multipliciranje i grafička igra motiva, pojačana kompjuterskim alatima, strast je mlade dizajnerice Mirjane Klepić, autorice brenda Jamoi koja se, nakon pobjede na Fashion Incubatoru, nedavno predstavila na Cro-a-Porteru.

   JAMOI1

  – Umijeće iskrivljavanja pravila krojenja, razrada rezova, izdašni nabori stvaraju ritam kinetizma koji osvaja ovu kolekciju. Sveprisutne falde kontinuirano reformiraju siluetu bazičnih odjevnih komada i uzrokuju promjenu uzoraka printa na tkanini – objavila je autorica povodom predstavljanja kampanje Wild over you. - Makro uzorci su izrađeni za svaki pojedinačni artikal u fazi dizajniranja, a kao baza su poslužile fotografije nakita iz iste kolekcije. Uglata maska se kao lajtmotiv pojavljuje na gravurama nakita, ali i primjenjuje u krojenju i nabiranju korištenih materijala - .

   JAMOI45

  Autorica naglašava nježnu fluidnost, kao kontrast moćnom motivu. Sve skupa omekšano je prozirnim teksturama kroz koje se naziru noge, a visina je, osim strukom, naglašena i isticanjem vrata odnosno omatanjem u kožne detalje. – Radi se o hibridu između nakita i odjevnog predmeta – veli Mirjana. Sve skupa podsjeća na moderan futurizam, uronjen u viziju snažne žene, kraljice seksipila. Ona ne treba puno boje, njezina je igra crno-bijela-siva... energiju pojačava tek opojna crvena. 

   JAMOI2

  WILD OVER YOU kampanja za  JAMOI SS-2017 kolekciju
  Kreativni direktor: Mirjana Klepić
  Fotograf: Filip Gržinčić (DIALF)
  HMUA: Daniel Domika
  Modeli: Marija Silov (FOX), Sara Rupenović (TIJARA)
  Lokacija snimanja: Resort Novi Vinodolski

  JAMOI4JAMOI5JAMOI7JAMOI11JAMOI12JAMOI41JAMOI46JAMOI55