MAN ON THE MOON // kako izgleda ART nakit s Mjeseca?

  Prema zamislima naših umjetnika iz ULUPUH-a, ukrasi inspirirani Mjesecom bit će predstavljen na „Man on the Moon“, tematskoj izložbi umjetničkog nakita, koja se otvara u ponedjeljak, 1. srpnja u 19 sati u Galeriji u Tkalčićevoj 14.

  Izlažu: Lazer Rok Lumezi, Sonia Turner Fegić, Petra Podnaručk, Eta Linčir, Marko Horvat, Andreja Krušelj, Zlatko Odrčić, Andrea Rosandić, Sabina Kolonić, Mario Beusan, Karlo Gross, Smiljka Franić, Eva Lumezi, Carlos Ignaico Bellante, Ljiljana Fabijanić, Ines Delač, Suzana Jagar-Vrkić, Dunja Naerlović.

   Karlo Gross Mjesečeva kapsula 3 prsten
  Zlatko Odrčić, Whaam, ogrlica

   

  Ove 2019. godine obilježava se 50 godina od NASA-ine misije Apollo 11 i spuštanja lunarnog modula “Eagle” na Mjesec kada je N. A. Armstrong, prvi čovjek koji je stupio na mjesečevo tlo, izgovorio danas legendarnu rečenicu "Ovo je mali korak za čovjeka, jedan divovski skok za čovječanstvo." Mjesec je neiscrpna je inspiracija za oblikovatelje suvremenog nakita pa ovom prigodom osamnaest umjetnika, članova Sekcije za oblikovanje plemenitih kovina i umjetnički nakit Udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Hrvatske izložbom „Čovjek na Mjesecu“ predstavlja radove na temu čovjek, svemir, Mjesec. Osim nakita, integralni dio ove interdisciplinarne izložbe su fotografije sa misije Apollo 11 američke Nacionalne aeronautičke i svemirske administracije kojima u suradnji sa Astronomsko astronautičkim društvom Zadar i Hrvatskim astronomskim savezom želimo posjetitelje podsjetiti i upoznati sa povijesnim događajem – istaknula je Elizabeta Wagner u predgovoru.

  Izložba će se moći razgledati do 26. srpnja, radnim danom od 10 do 17 sati, subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznicima galerija je zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.

  Izložba će nakon Zagreba gostovati u Zadru u prostorima Kneževe palače, od 30. rujna do 15. listopada 2019.

   Karlo Gross Mjesečeva kapsula 3 prsten

  Karlo Gross, Mjesečeva kapsula 3, prsten

  Karlo Gross Mjesečeva kapsula 3 prsten
  Lazer Rok Lumezi, Putovanje, broš

  Karlo Gross Mjesečeva kapsula 3 prsten

  Sonia Turner Fegić, Istraživanje, broš

  Karlo Gross Mjesečeva kapsula 3 prsten

  Suzana Jagar-Vrkić, More Tišine, broš

  Karlo Gross Mjesečeva kapsula 3 prsten

  Sabina Kolonić, Apogej i perigej, dva prstena