LAPIDARIUM art galerija nakita // THE BEST mjesto za ljubitelje umjetničkih statement komada s pričom

  Zagrebačka Radićeva, ulica koja se penje prema Kamenitim vratima, ima jedno posebno mjesto - na broju 10 smjestio se Lapidarium, lokacija na koju gotovo svakodnevno navraćaju ljubitelji posebnih komada nakita. I zna ekipa da je to the best mjesto za izabrati nešto posebno, s pričom, umjetničkim potpisom i drugačije.

  lapidarium1
  Kolekcija Sole, autor Silvio Hrnčir

  Vlasnik i zlatar, ali i umjetnik Mario Nokaj surađuje s umjetnicima i dizajnerima te predstavlja kolekcije napravljene isključivo za Lapidarium. Tu su, naravno, plemeniti metali i biseri, ali i inovativna izrada, dizajn koji je uglavnom hommage prirodi i njezinim fascinantnim oblicima.

  lapidarium2
  Kolekcija Ginko, autorica Irineja Ćubela

  U njihovim izlozima kriju se mala sunca, valovi, leptiri, planeti, listići, latice i ostale ljepote nastale ručnim radom.

  hendrix2

  Mario ima i brata – Adriana Nokaja, koji potpisuje kolekciju inspiriranu zagrebačkim mostom Hendrixom, a radi se o narukvicama i prstenju od srebra, u prepoznatljivoj zelenoj nijansi.

  nokaj mario lapidarium

  Mario Nokaj također potpisuje nekoliko kolekcija, kroz nakit predlaže i vlastitu viziju planeta kojima je posvetio posebnu kolekciju prstenja.

  matio nokaj c kol lapidarium

  Atraktivna i pročišćena je i Marijeva kolekcija C - u fokusu je jednostavna inspiracija oblim formama.

  lapidarium5435
  Kolekcija Leptir, autor Karlo Krekić

  Lapidarium funkcionira i kao platforma koja okuplja međunarodne i hrvatske dizajnere u misiji stvaranja modernih zbirki nakita korištenjem tradicionalnih i suvremenih tehnika i materijala. Time zapravo radi na očuvanju baštine i obrtničkih načina oblikovanja te na tradicionalan način donosi moderan dizajn.

  lapidarium3 lapi33lapidarium4
  Kolekcija Oblutak, autorica Isabelle Bianchi Marchesseau

  lapidarium11lapidarium33