KLISAB // želimo da se žena u našoj odjeći osjeća zaštićeno i MOĆNO

  - Po prvi puta nemamo hlače, a i vratili smo se crnoj. Pomalo nam je, iskreno, zasmetalo što su nas u početku svi proglasili avangardnim dizajnerima, jer smo imali sve crno, pa smo je nekako zaobilazili od onda... no, sada smo je vratili, ali na fluidnim formama. Da, i po prvi puta nismo radili skice, već smo odmah znali što i kako želimo. Osim toga, uvijek nam je cilj da se žena osjeća moćno, samopouzdano, da joj odjeća daje osjećaj zaštite, sigurnosti... Htjeli smo da ta odjeća sa ženom saživi, a za to nam ne trebaju nužno hlače – pričaju mi Klisabovci, koje sam posjetila u showroomu dan prije revije na Fashion.hr pisti na Zagrebačkom velesajmu. 

   klisab1


  Marko i Tomislav, dvojac koji ima zrele kolekcije, intenzivno razmišljaju o ženi koja ih nosi i pritom joj pomažu i olakšavaju svakodnevicu, pa i torbama, donosi nam još jednu smislenu kolekciju. Kod njih nema pretjerivanja, oni točno znaju što žele. – Da naglasimo taj pokret u donjem djelu, dodali smo kao jedan pravokutni dio koji pada koso i time naglašava dinamiku - .


  Desio se ovoga puta jedan zanimljiv moment, trakice koje padaju s ionako meke teksture donose osvježavajući, blagi pokret. Smisao detalja je da razigraju plohu, no Klisabovci je, bez brige, neće načičkati do kraja ili samo ukrasa radi. Oni će to napraviti jer znaju kad stati.

  klisab1
  Marko i Tomislav 


  – Mislili smo i patchwork, a onda smo shvatili da je to previše za ovu kolekciju – vele mi dizajneri koji su u par sezona imali genijalan patchwork. O tome vam pričam, dečki znaju kako s mjerom zaokružiti kolekciju, svjesni su da u ne moraš staviti sve što si ikad vidio ili te oduševljava. Imati mjeru, i to je zrelost dizajnera.


  Forma je na gornjem djelu više boxy, no prema donjem djelu sve je ženstvenija, naglašava pokret. Jer odjeća stvarno jest zaštita, svi se mi želimo ne samo ugrijati, već ujedno  osjetiti neku psiho-podršku kad pomno pokrivamo tijelo. Jer ona je naša barijera od vanjskog svijeta, ali i okvir u koji se sami postavljamo. Klisabovci su prepoznali tu potrebu i sada nude riješenje za naše probleme. Iliti izazove!

  klisab1


  Naravno, znaju i ptice na grani da briju na detalje. Na primjer, ušici na majici su s vanjske strane, majica djeluje super-jednostavno, crna je, a zapravo je krojački jako dotjerana. Spomenute trakice imaju ručno bojane kožne završetke – to je jedan od primjera kako oni rade, jer niti jedan detalj nije slučajan, svemu daju dodatnu pažnju.

  klisab1


  Ovratnike ponegdje krase kao neke raspuštene leptir mašne koje se mogu vezati, iza su fiksirane, no na prednjem djelu slobodno padaju. Ili vežu u mašnu!
  Autori se igraju detaljima koji su funkcionalni, ali i estetski snažni. Ako ti treba šav, jer naprosto odjeća se mora spajati koncem, oni će ga napraviti posebnim. To je njihova fora. I predobra je.

  klisab1klisab1klisab1klisab1klisab1klisab1klisab1klisab1klisab1klisab1