Kao u bajci / 5 Disney lokacija

  Mnogobrojni fanovi posjećuju zabavne parkove Disneyland kako bi im se približili i osjetili magične lokacije poznatih slavnih crtanih filmova, ali jeste li znali da su brojne scene zapravo nastale po uzoru na stvarna mjesta? Impresivne lokacije prenesene u crtane filmove Disney nalaze se diljem svijeta - od Velikog koraljnog grebena u Australiji do gotovo nestvarno lijepih škotskih dvoraca iz 13. stoljeća.

  La Jacotiere 1

  Vrlo zapetljana priča (Tangled) - Mont-Saint-Michel
  Svi znamo priču o Zlatokosi, princezi koja je oteta zbog čarobne duge kose i zaključana u kulu u kojoj bi trebala provesti cijeli svoj život. Gradić Corona u filmu „Vrlo zapetljana priča“ inspiriran je jednom od najočaravajućih znamenitosti u Francuskoj – dvorcem Mont Saint-Michel u Normandiji.
  Pogled na magični dvorac pruža se iz hotela La Jacotière koji je udaljen samo 3 kilometra. Riječ je o renoviranoj farmi s prekrasnim vrtom i terasom iz kojeg se možete uputiti i u šetnju do dvorca, a na raspolaganju vam je i shuttle prijevoz udaljen samo pet minuta.

  Mont Saint Michel castle

   

  Snježno kraljevstvo (Frozen) – Ledena palača
  U poznatoj sceni u kojoj Elsa stvara ledenu palaču uz pjesmu „Puštam sve“ u ovom velikom Disneyevom hitu iz 2013. godine, snježno okruženje i ledena palača neodoljivo podsjećaju na Kirunsku crkvu u Švedskoj. Crkva je u potpunosti izgrađena od leda, čak i njezini zidovi te namještaj, a nalazi se netom ispod samog Arktičkog kruga.

  Northern Light Lodge 1

  Nakon dugog dana u zaleđenom svijetu, odmorite se u obližnjoj Máttaráhkká Northern Light kolibi iz koje se pruža pogled na predivna polarna svjetla. Máttaráhkká Northern Light koliba također pruža mogućnost odlaska na ture u motornim sanjkama ili pak na safari u sanjkama koje vuku psi kako bi vam pružili pravo iskustvo Snježnog kraljevstva. Za ovu avanturu, ako niste kao Elza, morate se dobro odjenuti. 

  Northern Light Lodge

  Trnoružica – Dvorac Neuschwanstein
  Smješten na jugu Bavarske dvorac Neuschwanstein pravo je umjetničko djelo koje je izgradio kralj Ludvig II, često nazivan i Labuđim kraljem i Kraljem bajki. U Disneyevu klasiku „Trnoružica“ princeza Aurora rođena je u bijelom dvorcu koji uvelike nalikuje Neuscwansteinu, a i sam logo Walta Disneya inspiriran je ovim velebnim zdanjem.

  Neuschwanstein


  Posjetitelji se mogu odmoriti u prekrasnoj vili Ludwig koja se nalazi direktno ispod dvorca Neuschwanstein i samo 3 kilometra od gradića Füssena. Ugodnom šetnjom od dvadesetak minuta doći ćete do dvorca, a nakon magičnog iskustva možete se opustiti u idiličnom vrtu vile Ludwig s najboljim pogledom!

  Villa Ludwig Suite Hotel 1


  U potrazi za Nemom – Veliki koraljni greben
  Ova velika Pixarova uspješnica koja je malo koga ostavila ravnodušnim odvija se u dubini oceana, točnije kod australskog Velikog koraljnog grebena. U crtanom se filmu riba klaun Marlin uputio u potragu za sinom Nemom još 2003. godine i od tog trenutka veliki broj posjetitelja diljem svijeta želi istražiti najveći koraljni greben na svijetu. Grad Cairns idealna je lokacija za ronjenje za vrijeme kojeg imate velike šanse spaziti i samog Nemu! Cairns je poznat i po velikom izboru fantastičnih restorana i bogatom noćnom životu.

  Great Barrier Reef 4

  Nakon dana provedenog u moru, odmorite se u obližnjim Waters Edge apartmanima u Cairnsu koji su jedan od najboljih prijedloga Booking.com-a u Cairnsu zbog iznimne lokacije i privatnog bazena koji će vam osigurati nezaboravne trenutke pod suncem Australije.

  Waters Edge Apartment Cairns 1

                         
  Merida Hrabra (Brave) - Eilean Donan
  Smješten u napuštenom i brdovitom kraju na zapadu Škotske, Eilean Donan jedan je od najprepoznatljivijih škotskih dvoraca koji se nalazi na vlastitom otoku s kojeg se prostire pogled na gotovo nestvarni otok Skye. U Disneyevom hitu „Merida Hrabra“ iz 2012. crvenokosa princeza Merida živi u dvorcu inspiriranim Eilean Donanom. Izgrađen je u 13 stoljeću radi obrane od Vikinga, a danas je jedno od škotskih zdanja koje oduzima dah.

   

  Eilean Donan castle scotland

  Posjetitelji mogu odsjesti u hotelu Glencoe House iz kojeg se pružaju očaravajući pogledi na planine i u kojem možete uživati u ukusnom doručku uz toplinu kamina.

  Glencoe HouseGlencoe House 1