Ja u 11 pitanja: Beauty Blogette

  Jedna je od naših najpoznatijih beauty blogerica, poznata je po crvenim ruževima za usne koji joj pristaju savršeno, operira na blogu Beauty Blogette i ime joj je Maruša Plenković. Blog piše već tri i pol godine, te je u to vrijeme privukla čak 51,547 Twitter pratitelja! Ujedno je u blogosferi prepoznatljiva po divnoj plavoj kosi, simpatičnom karakteru, ali i po tome da ima uistinu mnogo proizvoda za usne… U razgovoru za ItGirl.hr otkrila je, među ostalom, i da je spremna na velike poslovne projekte!

  beautyblogette.net 2131

   

  ItGirl: Što si po struci?
  BB: Profesorica sam fizike i politehnike.

  ItGirl: Koji su ti omiljeni proizvodi?
  BB: Istaknut ću nekoliko odličnih proizvoda koje sam koristila u zadnje vrijeme:

  Dekorativna kozmetika: Lancôme L’Absolu Velours tekući ruževi i Dior Diorskin Nude Tan Paradise Duo

  Preparativna kozmetika: Shiseido Ibuki Purifying Cleanser, NovExpert Peeling noćna krema i Biotherm Blue Therapy serum-in-oil

  Njega kose: L'Oréal Professionnel Pro-Keratin Refill šampon i maska i Kérastase Elixir Ultime Moringa Immortel ulje

   

  beautyblogette.net 682

   

  ItGirl: Kad si se zaljubila u kozmetiku?
  BB: Rekla bih da sam oduvijek zaljubljena u kozmetiku. Vjerujem da je sve krenulo od igranja maminim neseserom, preko listanja raznih časopisa u kojima su glavnu ulogu imali moda i kozmetika, pa sve do pravog eksperimentiranja šminkom.

  ItGirl: Kojih proizvoda imaš najviše?
  BB: Ruževa! Rijetko koji shopping završim bez kupovine barem jednog i najčešće je riječ o nekoj nijansi crvene.

   

  beautyblogette.net


  ItGirl: Što ti je najdraže u bloganju?
  BB: Baš sve! To podrazumijeva: isprobavanje kozmetike, pisanje o njoj, fotografiranje proizvoda, komunikaciju s čitateljicama te prisustvovanje raznim događanjima koja uključuju druženja s blogericama i predstavnicima brendova.

  ItGirl: O čemu voliš pisati?
  BB: Najčešće pišem recenzije te, prije nego počnem koristiti neki proizvod, vrlo detaljno proučim informacije o njemu i o kolekciji iz koje dolazi. Važno mi je znati što brend ističe o proizvodu kako bih u konačnici mogla provjeriti ispunjava li obećano. Želja mi je u sažetom obliku pružiti sve važne informacije i ne zanositi se nepotrebnim opisima. Uvijek ostajem vjerna svom stilu pisanja i slikovnoj prezentaciji.

   

  beautyblogette.net 923

   

  ItGirl: Najčitaniji postovi?
  BB: Odlična je čitanost svih postova. Očito su čitateljice, baš poput mene, zainteresirane za sve što se nudi u kozmetičkom svijetu. Ponekad sam u prilici predstaviti proizvode koji su tek izašli ili će tek doći na police trgovina i takvi su postovi praćeni s posebnim interesom. Također, u posljednje vrijeme vlada značajan interes za postovima o mojoj njezi kose.

  ItGirl: Najveći poticaj?
  BB: Povjerenje čitateljica. Posebno me veseli kada se oduševe proizvodom koji su kupile po mojoj preporuci.

   

  beautyblogette.net 933

   

  ItGirl: Ciljevi s blogom?
  BB: Pisanje o kozmetici je samo po sebi cilj. Što se tiče nekih ambicioznijih ciljeva, u početku ih nisam imala. U vrijeme kada sam počela blogati hrvatska beauty blog scena nije bila formirana pa u skladu s time nisam imala nikakva očekivanja. No došlo je drugo vrijeme - svakim danom sve je više i više blogova, a kozmetičke kuće sve više prepoznaju njihov značaj. Samim time, dogodile su mi se sjajne suradnje s nekim brandovima i one su mi učinile bloganje interesantnijim. Spremna sam za veće izazove i projekte.

  ItGirl: Kakav je tvoj klasičan ritual ljepote?
  BB: Teško je opisati moj ritual pošto se on stalno mijenja. Kako često isprobavam nove proizvode u svrhu recenzija, onda stalno i mijenjam rutinu. Ono što mogu istaknuti je to da je kod mene naglasak na njezi kože što uključuje: temeljito čišćenje kože, redovito pilingiranje, svakodnevno nanošenje seruma i krema, redovitu uporabu proizvoda sa zaštitnim faktorom... Njezi kože se najviše posvećujem prije spavanja.

  ItGirl: Bi li voljela o još nečemu pisati osim o beauty temama?
  BB: O onome što je usko vezano za ljepotu, a to je moda. Želja proizlazi iz toga što veliki dio vremena provedenog na internetu utrošim na pregledavanje raznih modnih vijesti, kao i takvih web-shopova. Također, dobivam česte upite o tome gdje sam nešto kupila. Vidim da ljudi još uvijek u velikoj mjeri zaziru od online kupovine, posebno kada je odjeća u pitanju. Želim im to približiti i pokazati kako na jednostavan način mogu uloviti prave komade po odličnim cijenama.

  P.S. - na facebooku BB ima darivanje... klik!

   

  beautyblogette.net 959

   

  beautyblogette.net 2019

   

  beautyblogette.net 2161

   

  beautyblogette.net 2148