Izložba Pauline Jazvić @ Lauba

  Izložba hrvatske umjetnice Pauline Jazvić I recommend Vodka otvara se 21. siječnja u zagrebačkoj Kući za ljude i umjetnost Lauba. Dio je to serije samostalnih izložbi Hrvatska umjetnost danas, čiji je cilj prezentacija aktualne domaće umjetničke produkcije. - Uz dosad predstavljene izložbe Zlatana Vehabovića, Lovre Artukovića, Ivane Franke, Kristiana Kožula, Kristine Lenard, Brune Pogačnika, Viktora Popovića, Marka Tadića, Alema Korkuta, tandema Žižić/Kožul i TARWUK seriju u 2016. godini nastavljamo s prvom samostalnom izložbom Pauline Jazvić u Kući za ljude i umjetnost – objavila je Lauba.

   Paulina Jazvić COMMON PEOPLE Foto Damir Žižić
  Common People / foto Damir Žižić


  Izložba I recommend Vodka predstavit će hrvatskoj publici ciklus od dvadesetak slika velikog formata nastalih u posljednje dvije godine. Autorica, poznata po kombinaciji tehnika i materijala, ovoga je puta tematski i dalje ostala u domeni istraživanja svakodnevnice suvremenog društva, no fokus je ovoga puta stavljen samo na slikarstvo kao medij.

   Paulina Jazvić I RECOMMEND VODKA Foto Damir Žižić
  I recommend vodka / Foto Damir Žižić

  Paulina Jazvić (1973.) diplomirala je 1995. Dizajn odjeće i tekstila na Tekstilno - tehnološkom fakultetu u Zagrebu, a 2001. Stekla je diplomu  na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer grafika, u klasi prof. Šuteja. Dosad je izlagala je na 70 skupnih i 35 samostalnih izložbi. Aktivna je članica je  HDLU-a I za svoj je rad primila šest nagrada . Trenutno je zaposlena kao docentica na Tekstilno - tehnološkom fakultetu (TTF) u Zagrebu na studiju Dizajna odjeće i tekstila na kolegijima Kreiranje odjeće.

  Paulina Jazvić IM WAITING FOR YOU Foto Damir Žižić
   I'm waiting for you / foto Damir Žižić