IGOR - SS/2022 // afrička stilska igra u ČISTOM, JEDNOSTAVNOM dizajnu i elegantnoj formi

  Igor Dobranić ove sezone gleda prema Africi, stilskom bogatstvu motiva. No, ističe kako je odlučio predstaviti neku novu inspiraciju ovim kontinentom te uobličiti više 'clean' stilsku priču.

  IGOR Image 12

  - Mnogi modni brendovi u potrazi za inspiracijom, otkrivaju Afriku, bogatstvo boja, tradiciju i kulturalne raznolikosti. Svi koji istražujemo i bavimo se modom pamtimo Yves Saint Laurent-ovu kolekciju iz 1967. kao jednu od najboljih interpretacija. Afrika je inspirativna, ali i veliki izazov za dizajnera, mi smo odabrali raznolikost, svijet pun ljepote i misterija. Iako je Afrika u svojoj etnologiji bogata tekstilnim uzorcima, mi smo učinili suprotno, pojednostavili , koloristički minimalizirali uzorke, a u kroju , slojevitosti i odabiru materijala iskazali počast Africi – javlja Igor Dobranić.

  76 IGOR 20774

  Kao i obično, kolekciju krasi lakoća nošenja, dobar volumen, meka lanena tkanja. Printevi su čisti, kontrastni, potpisuje ih dizajnerica tekstila Ivana Žanko Barna, s kojom Igor inače surađuje.

  Kako bi motivi bili u skladu sa siluetom, potrebno je planski osmisliti uzorak te ga smjestiti na način da upotpunjuje i figuri daje skladan stilski okvir.

  IGOR Image 1

  Obrađeno je nekoliko formi – s naglaskom na struk i dinamične linije. Uz haljine s rascvjetanim rukavima tu su velike bijele, art kreacije za ljubiteljice slojevite lepršavosti.

  Kolekcija je u znaku crno-bijele i bež, a kao posebna modna 'gošća', tu je takozvana Barbados crvena.

  - Radujemo se povratku na modne sajmove i nastavku suradnje s našim Showroom partnerima diljem svijeta – objavio je brend I.G.O.R.

  07 IGOR 20402

  Model/ Anđela Radovanović
  Fotograf/ Matković & Vild
  Frizura/ Domagoj Vidaković
  Šminka/ Saša Knežević

  67 IGOR 22675