HOT spot / Graben30 @ Beč

    Hrvati su usred predivnog, omiljenog nam Beča otvorili gastro oazu: restoran Graben30 zaorkužen je gastro punkt koji nudi doručak, brunch, business lunch, afterwork okupljanje, večeru i clubbing. - Dizajn interijera eklektičnog stila potpisuje poznati dizajnerski dvojac Dean Franić i Saša Šekoranja, koji su se poigrali spajanjem suvremenog i starinskog umjetničkog stila prožetog industrijskim štihom – stoji u priopćenju. - Dašak industrijskog stila uočljiv je već na samom ulazu gdje metalne stepenice koje vode do loungea - najvećeg i najdinamičnijeg prostora objekta. Zaštitni znak te prostorije čine veliki željezni zidni sat i vitraji u stilu pariških željezničkih kolodvora iz 18. stoljeća - .

    L1020359


    Restoran su otvorili vlasnici kluba Papaya, Ivan Bušljeta i Ozren Brunović, koji su se ambiciozno javili na bečki natječaj, uz niz svjetskih brendova. Kombinacija entertainment i tzv. high cousine restorana, koji je Papaya ekipa predstavila na bečkom natječaju, osvojila je simpatije Austrijanaca i koncept je ubrzo prihvaćen.

    - Jelovnik će se mijenjati sezonski, a kombinacija je modernih, tradicionalnih, bečkih te svjetski prepoznatljivih specijaliteta interpretiranih i serviranih na jedinstven način od strane jednog od najtalentiranijih hrvatskih šefova kuhinje Marka Alilovića. Školovao se na prestižnom londonskom kulinarskom institutu Le Cordon Bleu, a iza sebe već ima zavidno iskustvo rada u Londonu i Jakarti, zagrebačkim restoranima Apetit City, Bistro Apetit i Sherry’s Wines & Bites te Boškinca na Pagu – obavljeno je povodom otvorenja.

    L1020161Sasa Sekoranja dean Franic
    Saša Šekoranja i Dean Franić

    Marko Alilovicc
    Marko Alilović

    L1020179L1020180L1020215L1020238L1020281L1020338L1020340L1020345L1020351L1020354L1020356L1020378L1020416L1020418L1020419L1020422L1020452