HOT HIT / La Parfumerie Moderne

  Zagrebački je Martimex na Trgu jučer posjetio jedan od jakih igrača u niche svijetu – o svom fantastičnom brendu La Parfumerie Moderne pričao je njegov vlasnik i kreativni direktor Philippe Neirinck. – Moja se obitelj bavila hotelijerstvom, stoga sam uspomene iz velebnih, neoklasičnih hotela prošloga stoljeća pretočio u estetiku klasične francuske parfumerije. Sjećam se kad smo se kao klinci igrali po  hodnicima i sobama hotela – svaka je soba imala svoj olfaktorni pečat. Zamišljao sam dame i gospodu kako tamo obitavaju, zabavljaju se, žive, svaka je prostorija imala svoju mirisnu priču, ljudi su nesvjesno ostavili svoj potpis… - .

  annees folles la parfumerie moderne

  Parfeme potpisuje talentirani parfumer Marc-Antoine Cortichiatto. Philippe mu je dao otvorene ruke i bio spreman na ispunjenje svih želja, neka koristi sastojke koje želi, u kojoj god količini želi… La Parfumerie Moderne označava tradiciju, eleganciju i rafiniranost sirovih materijala, a kolekcija sadrži 4 mirisa: Cuir X, No Sport, Désarmant i Années Folles.

  Années Folles:
  Kao i novi Chanel Boy, Années Folles je fougère kreacija što znači da u sebi ima note sandalovine, mahovine i lavande. U prijevodu to znači „lude godine“ koje su označile dvadesete i tridesete u Parizu, kada su stvarali Hemingway, Fitzgerald, Delacroix… Années Folles je jako konkretan parfem, pun, jak, dominantan i obavezno ga se mora probati na kožu. Mijenja se s vremenom i pošto je piramida fougère, mijenja se tri puta. Ovaj parfem je idealan za iskusne parfemoljupce.

  No Sport HIGH RESOLUTION

  No Sport:
  Zeleni miris sijena, pokošene trave te svježeg zraka. No Sport je neobičan parfem jer je zelen, aromatičan i kompleksan. Počinje zelenkasto, a završava potpuno neočekivano – kompleksno, bogato, slatkasto i drvenasto. Inspiriran je vrtom hotela Picardie, najluskuznijim hotelom svoga doba.

  Désarmant HIGH RESOLUTION

  Désarmant:
  Najdraži parfem Philippeu Neirincku. Ovo je miris koji ga je inspirirao trenutkom kad se kao dječak ušuljao u apartman indijske princeze. Pokušao je ponovno oživjeti formulu koja mu je ostala u sjećanju i zbog koje je pokrenuo parfemski brend. Lagan, cvjetni miris jorgovana, ljubičice, mimoze, ljiljana i vanilije.

  Cuir X HIGH RESOLUTION

  Cuir X:
  Najklasičnija francuska koža koju možete zamisliti. Lijep, okrugao, dobre kompozicije. Vrlo elegantan, može se usporediti sa Chanel Antaeus, Egoiste parfemima. Miriše na kožu, amber, šafran, iris, vaniliju i tonku. Elegantan, suh, lijep i klasčan parfem.

  Ekskluzivno u Martimexu - prodajna mjesta: Trg bana J. Jelačića 11, Vlaška 70b, Ilica 73 (Britanski trg).

   

  la-parfumerie-moderne-illu