Helen Kelen – Stratifications // Uslojavanja. Techno bodycon outfiti u reciklažnoj izvedbi

  Autorica Helen Kelen nedavno se predstavila novom kolekcijom na Zagreb Design Weeku. Radi se o hibridu eko stilova kao što su reciklaža uz inovativne kolažne tehnike koje prate i naglašavaju tijelo te tehno koji evocira devedesete.

  HK S 22 2

  Kolaž dizajnerica koristi kako bi naglasila tijelo, dajući mu vizualnu dinamiku koja neodoljivo podsjeća na futurističke odore s nekog stylish svemirskog broda.

  HK S 22 7

  Tehno scena je bila upravo to – san o boljoj, ljepšoj budućnosti, a odjeća moćna, pojačana pigmentima kao što su neoni. Helen Kelen radi suvremenu, pročišćenu varijantu toga stila, donoseći aktualan eko okvir. Cura i dečko nose slične stvari, tijelo je fluidno.

  Danas sanjarimo o tome kako ćemo smanjiti modni otpad, odnosno nositi stvari koje imaju priču, koje su upcycling, ne smetaju prirodi. Tako novo modno vrijeme tumači autorica čije stvari možete kupiti putem amsterdamskog Paro store weba.

  - Helen Kelen koristi pojam stratifikacije kao bazu u oblikovanju modne kolekcije za 2022. Stratifikacija se definira kao čin sortiranja podataka, ljudi ili objekata u različite skupine ili slojeve. U izradi modne kolekcije uslojavanja se očituju kroz tehniku upcyclinga – elementi streetwear i sportske odjeće, ali i stilovi i žanrovi elektronske plesne glazbe – preoblikovani su u modni jezik – objavljeno je povodom prezentacije kampanje.

  HK S 22 10

  Uslojavanja se ističu načinom rada i konstruiranja – rezovima, naborima, ispreplitanjima raznih formi.

  - Prepletanjem, kolažiranjem i strukturiranjem ostataka tkanina koje su označene kao tekstilni višak u proizvodnji kao i dekonstrukcijom već postojećeg odjevnog predmeta koji više nije u uporabi, nastaju potpuno novi. Pojedini elementi u konstrukciji jednog odjevnog predmeta se multipliciraju, a zatim pretaču i izmjenjuju u ostalim. Kolažiranjem se isto tako integriraju različiti stilovi elektronske plesne glazbe u vizualni identitet brenda - javlja dizajnerica.

  Paleta boja varira od crne, sive i krom srebrne do različitih nijansi zelene, kao i narančasto crvene.

  HK Stratifications 2

  Fotografije potpisuje Kristina Vrdoljak @abschiessen , styling Marcela Vrček @marcelavrcek, za makeup je zaslužan Roko Maravić @muaravic, a kosu Nikolija Baretić @nikolijabaretic. Pred objektivom su modeli N Model agencije @nmodelcroatia , Dominik K. te Gloria L.

  Sve informacije na instagramu brenda: @helennkelenn.

  HK StratificationsHK Stratifications 22 4

  HK Stratifications 3HK S 22

  HK Stratifications 22 2

  HK S 22 15

  HK S 22 12