HALLOWEEN_BEAUTY // kako od brašna, šećera u prahu i gustina napraviti umjetne rane?

  Kraj listopada je vrijeme za zabavu na temu Halloweena, a ako se poželite malo poigrati crvenim detaljima na koži, zagrebačka Obrtnička škola za osobne usluge u Savskoj donosi mali tutorijal. Recept je lako izvediv - radi se o standardnim sastojcima koji su česti u kućanstvu.

  IMG 4921

  Organizator: Obrtnička škola za osobne usluge, Zagreb, Savska 23 // Ivona Matković, Igor CC Kelčec, Zdenka Mihelj, Ana Tolp

  Učenice 1H razreda // Fotograf : Marko Petrak, 3J

   IMG 4920

  Demonstracija izrade rana s preparatima iz kućanstva: glatko brašno, šećer u prahu, gustin, bijeli vosak, vazelin i boja za hranu.

  Način izrade:

  1. primjer - 2 žlice bijelog voska rastopimo u grijaču ili na vodenoj kupelji, neprestanim miješanjem dodajemo 1 žlicu vazelina te puder u kamenu ili prahu (za postizanje boje kože). Pripravak prelijemo u predviđenu ambalažu (plastična kutijica), ostavimo da se ohladi i pripravak je spreman za korištenje.

  2. primjer - U posudi pomiješamo 1 žlicu vazelina i glatko brašno dok ne dobijemo čvrstu smjesu. Smijesi dodajemo puder u prahu ili kamenu da postignemo željenu nijansu kože.

  3. primjer - U posudici pomiješamo šećer u prahu i gustin (njega malo manje), vodu dodajemo postepeno, uz stalno miješanje dok ne dobijemo željenu gustoću.

  Nakon toga dodajemo boju za hranu kako bismo dobili boju što sličniju pravoj krvi.

  rane1IMG 4938rane2rane8744

  rane4 cr

  rane5 crrane6rane99