H&M Conscious za promjene u društvu

  S ciljem postizanja dugoročnih poboljšanja u područjima obrazovanja, čiste vode i jačanja položaja žena u društvu, H&M Conscious Foundation pomaže UNICEF-u, WaterAid-u i CARE-u. Ova tri odvojena globalna programa za uvođenje promjena kreću od veljače 2014. i dobit će ukupno 180 milijuna švedskih kruna u razdoblju od tri godine.  

   

  Edita-Vilkeviciute-For-HM-Spring-2014-06

  H&M proljeće 2014.

   

  Globalni programi UNICEF-a, WaterAid-a i CARE-a nastoje potaknuti promjene u svakom pojedinom području fokusa pružajući podršku novim politikama te stoga pomažu ostvariti dugoročna poboljšanja.

  - Čestitam zakladi H&M Conscious Foundation što je odlučila podržati tri područja koja su od ključne važnosti za održivi razvoj. Ova donacija može pridonijeti velikim pomacima u svakom području – izjavio je profesor Jeffrey D. Sachs, direktor instituta Earth na sveučilištu Columbia i posebni savjetnik generalnog tajnika Ujedinjenih naroda o milenijskim razvojnim ciljevima.

  Program obrazovanja, koji je pokrenuo UNICEF, nastoji staviti rani razvoj djece na globalni dnevni red tako da što više djece može ostvariti svoj puni razvojni potencijal. Cilj je postići da do 2017. 73.600 djece iz najranjivijih skupina bude uključeno u predškolsko obrazovanje i stoga bude spremnije za učenje.

  - Novo partnerstvo sa zakladom H&M Conscious Foundation važan je primjer savezništva koje će pomoći u prikupljanju pomoći i primjeni inovacija kako bi se svugdje pokrenuo razvoj potencijala kod djece - kaže Leila Pakkala, UNICEF-ova direktorica Odjela za prikupljanje sredstava i partnerstva s privatnim sektorom - .

   

  Edita-Vilkeviciute-For-HM-Spring-2014-03H&M proljeće 2014.


  Globalni program za čistu vodu, koji je pokrenuo WaterAid, promijenit će živote 250.000 školske djece tako što će im do 2017. osigurati pristup sigurnoj pitkoj vodi, sanitarnim sustavima i higijenskim uvjetima. Program također nastoji utjecati na državne politike i zauzima se za univerzalni pristup vodi i sanitarnim sustavima u okviru novog globalnog razvoja.

  - Ovo jedinstveno partnerstvo sa zakladom H&M Conscious Foundation uvelike će promijeniti živote djece. Time što ćemo osigurati da djevojčice i dječaci imaju podjednaku šansu ostati u školi te učiti u sigurnom i zdravom okruženju, omogućit ćemo im da ostvare svoj potencijal i pružit ćemo im obećavajuću budućnost. Sredstva dobivena od zaklade H&M Conscious Foundation pomoći će nam u nastojanju da do 2030. svima svugdje osiguramo sigurnu pitku vodu i sanitarne sustave - kaže Barbara Frost, direktorica organizacije WaterAid International. 

   

  Edita-Vilkeviciute-For-HM-Spring-2014-06
  H&M proljeće 2014.


  Globalni program za uvođenje promjena zajedno s organizacijom CARE nastoji se fokusirati na ekonomsko jačanje žena u siromašnim zajednicama te potaknuti i pružiti savjete o potrebnim promjenama politike na globalnoj razini kako bi se ženama omogućilo punopravno sudjelovanje u svim segmentima života. Do 2017., cilj je da 100.000 žena u zemljama u razvoju dobije pristup alatima, znanju, vještinama ili početnom kapitalu koji će im omogućiti pokretanje ili širenje malih poduzeća kako bi ekonomski ojačale.

  - Zahvaljujući velikodušnoj predanosti i podršci zaklade H&M Conscious Foundation možemo ispuniti svoju misiju i unijeti dugoročne promjene u živote brojnih žena i djevojaka, njihovih obitelji i zajednica diljem svijeta. Moći ćemo raditi na praktičnim, inovativnim i održivim rješenjima za jedno od najvažnijih pitanja našeg doba", kaže glavni tajnik organizacije CARE, dr. Robert Glasser.


  Područja u fokusu zaklade H&M Conscious Foundation su obrazovanje, čista voda i jačanje položaja žena u društvu. Sva tri područja proizlaze iz UN-ovih milenijskih razvojnih ciljeva, a odabrali su ih H&M-ovi zaposlenici i kupci globalnim glasovanjem preko Interneta u listopadu 2013.

  Lokalni programi: Osim globalnih programa, H&M Conscious Foundation će, tijekom ove godine, također pokrenuti programe prilagođene državama u kojima djeluje H&M, a koji će odražavati teme odabrane glasovanjem. Ove lokalne projekte implementirat će druge organizacije, dok tri odabrane za globalne programe u njima neće sudjelovati.

  Financiranje: Zahvaljujući vrijednoj donaciji obitelji Stefana Perssona u iznosu od 500 milijuna švedskih kruna u 2013., H&M Conscious Foundation ima mogućnost istinski utjecati na živote ljudi i zajednica. Tri programa za uvođenje promjena dobit će ukupno 180 milijuna švedskih kruna kojima će se potaknuti promjene tijekom trogodišnjeg razdoblja.