Gradec ugostio mlade modne nade

  Mladi dizajneri koji se natječu u sklopu Fashion Incubatora, predstavili su se sinoć na Fashion.hr Cruise Collection koje se održava na zagrebačkom Gradecu, a osim njih bili su tu i modni veterani – slavni dvojac Elfs.

   nives bosnjak1
  Nives Bošnjak


  I dok su Elfsi predstavili svoje uobičajeno seksi ljeto, prepuno hot badića, morskih sirena, ležernih kaftana i haljina sa simpa motivima (plus casual kombinacije za njihove frajere), nove nade modne scene donose kombinacije minimalizma, futurizma i eksperimentalnih formi. Tu je atraktivan prikaz pametne odjeće – danas niz autora iskušava simbiozu tehnologije i ekologije, a jedna od njih je i Nives Bošnjak. Njezini kaputi imaju živi detalj, riječ je o biljkama koje su smještene na rukav u vazicu, koja razbija bjelinu i čistoću forme. I Mona Lacko smatra da je vrijeme da se odjeća opameti - njezin kaput ima privjesak za ruksak, radi se o hibridu praktičnom za urbane nomade koji žele biti viđeni i po noći. Naime, kolekciju iz mase izdvaja snažna neon narančasta na sjajnom plastificiranom tekstilu.

  Jednostavnost je ključ i u radu Anđele Markušić: njezina je igra bež-crna. Kontrastom naglašava gornji, odnosno donji dio, dinamiziran krojem naglašenog volumena koji pleše oko tijela. Marija Nakir svoju uniformiranu navy ikonu šalje u budućnost i omata joj noge u smeđu kožu, dok gornji dio leluja u prepoznatljivim prugama... Oči štiti vizir naočalama. Ivana Kelentrić oslanja se na retro romantiku i nabire svoje cvjetne teksture na suknjama, naglašavajući ženstvenu formu tijela. 

   

  DSC 1441

  U utrci za prestižnu titulu Najbolji mladi dizajner ostalo je pet kandidata koji su osvojili glasove žirija: Mona Lacko, Ivana Janjić, Nives Bošnjak, Marija Nakir i Anđela Markušić. Autorice će svoje kolekcije predstaviti u Osijeku 1. listopada na Fashion Incubatoru.

   

  andela markusic
  Anđela Markušić

  andela markusic2
  Anđela Markušić

  danijela valentic sever
  Danijela Valentić Sever

  ivana janjic
  Ivana Janjić

  marija nakir
  Marija Nakir

  nives bosnjak3
  Nives Bošnjak

  ivana kelentric
  Ivana Kelentrić

  DSC 1323

  Mona Lacko

  DSC 1445 cr
  Mona Lacko

   

   

   

  ELFS:

  ELFS2ELFS3ELFS4ELFS5ELFS8ELFS9ELFS11ELFS12ELFS13ELFS22ELFS23ELFS25ELFS111