Florist mračnjak / Mike Hines

  Uprooted je ime knjige koju potpisuje slavni američki florist Mike Hines – djelo otkriva specifičnu muževnu i tough estetiku dizajna i donosi vrlo intiman pristup jednog mračno-romantičnog autora.

  Mike Hines
  Mike Hines je osnivač branda epoch.floral koji vješto kombinira cvjetni dizajn i modu. Park Hyatt, Hyatt International, Bottega Venetta, Armani, Saks 5th Ave, Barney’s NYC, Ferregamo, i Coach - samo su neki koji su izložili Hinesove cvjetne aranžmane u svojim prostorima ili na raznim događanjima.


  Knjiga sadrži kompilaciju 80 fotografija u boji koje je snimio fotograf Doug Human u vrlo delikatnoj Hinesovoj orkestraciji u kojem se izmiješani različiti organski sastojci, pijesak, biljke, te poseban dodir samog dizajnera. Hines vodi čitatelja u vlastiti svijet, stvarajući dizajn koji je funkcionalan, ali  istovremeno tajanstven, seksi i jednostavan, bez previše boja i posebne obrade. - Kad stvaram u mraku - kaže Hines - cvijeće postaje ljepše, drvo toplije, a moji su pokreti mirniji i sporiji - . 

  1-10

  Majstor cvjetnog dizajna, Mike Hines u svojoj je dvadesetogodišnjoj karijeri snažno utjecao na industriju dizajniranja cvijeća prkoseći pravilima u kreiranju jedinstvenog ambijenta i to svojim neobičnim cvjetnim instalacijama koje nadilaze maštu većine ljudi. Njegov dizajn je muževan, ponekad erotičan, ali uvijek vješto umjetnički napravljen.
  Knjiga Mikea Hinesa Uprooted izdao je Simon/Zef Publishing, a već je dostupna u pred- narudžbi na Amazonu.

  3 21 2 cr6 21 56 9