Fashion.hr / Valovita moda

  Moment pokreta oduševio je ove sezone naše modne dizajnere: izvrsna Ana Maria Ricov odjenula je svoje manekenke u valovite slojeve, dok je Boris Banović prve ženske kreacije posvetio upravo dinamici plave i narančaste. Aragović je standardno upleo u priču brojne motive i teksture, dok su Marina Design i Marija Kulušić, kako bi opisale svoj valoviti svijet laganih kreacija, iskoristile vječnu bijelu, bež i crnu.

  open ricov
  Ana Maria Ricov


  Kulušić koristi volumen na suknji, dok je gornji dio osmišljen kao korzet - nosivom varijantom gothic baletne haljine nastavlja svoje kreativno putovanje u smjeru minimalističkog futurizma. Sličan stil ima Ana Maria Ricov no njezini su valovi podjednako dinamični, pojavljuju se konkretno i definirano. Njezini odjevni predmeti mogu se zamisliti i u svakodnevnoj garderobi: čini se da je autorica pronašla uspješnu formulu za nenametljivi i kreativni pret-a-porter.

   

  kulusic8
  Marija Kulušić


  Banović je ipak većinu kolekcije posvetio muškoj odjeći, no ovom je prilikom prvi puta predstavio i haljine. Poveznica su osim boja i jednostavni krojevi - u njegovim se kreacijama mogu vidjeti poslovni ljudi, ali i oni koji vole spajati sportske elemente i strogi kroj odijela. Plava je električan moment kolekcije, a vjeran je ostao sivoj i crnoj. Odijela i ovoga puta radi tvornica Kotka, a košulje Orljava. Nadamo se da će ovakvih suradnji - naših dizajnera i modnih kuća - biti sve više!

   

  aragovic11
  Zoran Aragović

   

  marina7
  Marina Design

   

  banovic13
  Boris Banović