EKO_style // PIKI POMA JE super simpa roba koju NE SMIJEŠ PEGLATI

  Zgužvane art haljine, eko dizajna i napravljene od 100% recikliranih vlakana, kreacije Piki Poma su trajno plisirane apstraktne teksture.

  piki poma 5

  Sjećam se jednom mi je frendica (mala digresija) pričala da joj je baka speglala njezinu skupu plisiranu suknju – ne budi baka i ne peglaj Piki Poma. Čak je i ime super fora.

  Ovaj brend potpisuju Mirna Litović i Ida Babić, na modnoj sceni prisutne od 2006. pod brendom Fjaba. Cure su ovaj novi brend pokrenule prošle godine. Kažu da su kreacije novog dizajna lagane, udobne i nosive tijekom čitave godine, možeš ih kombinirati i stilizirati slojevito. Ali ne peglati, što je još jednom super, jer peglanje je super muka i dosadno. Iako, imam i jednu frendicu (ne ovu s bakom s početka priče), koja voli peglat. Veli, e pustim si mjuzu il film i pičim, peglam čitave hrpe. Njoj ću posebno reći da ne pegla Piki Poma robu.

  piki poma 6

  Mirna i Ida pokrenule su brend, vele, iz ljubavi prema prirodi i svemu prirodnom (i ne peglanju. Ok, ova se fora već izlizala, više je nema dalje) te se drže pravila 'slow fashion' mode.

  Nadalje – vraćam se brendu – cure vele da imaju kreacije posebnih imena, to je fora kad svaka stvar ima ime. Tu su haljine, klompe, torbe, nakit… Čitavi outfit. Evo što su napisale:

  BAAL - suknja zaigrane voluminozne siluete u kombinaciji s dugim pojasom poput konopa u drugoj boji za beskrajne transformacije.

  piki poma 2

  FABELA - koketna haljina tankih naramenica, klasičnog dizajna a modernog izgleda nosiva je kroz cijelu godinu.

  TAGO – jednostavnog dizajna, atraktivnog izgleda, nosiva kao kratka haljina ili kao tunika.

  MOMI - izražajna tekstura šala lomi svjetlost do prekrasnog skulpturalnog efekta, bez obzira jeste li ga zavezali, zavrnuli, namotali ili presavili.

  piki poma 1

  Svi modeli dostupni su u crnoj, bež, crvenoj i sivoj boji. Odjeća je izrađena od REPREVE, UniFi recikliranih vlakana od plastičnih boca.

  WOW Wild As A Wind klompe izrađene su ručno od prirodnih veganskih materijala. S anatomski oblikovanim gazištem od punog drveta i gornjištem od drva u obliku dvostruke pluto kože, klompe su potpuno drvene.

  piki poma 4

  FLIRTY, torbica od luksuzne veganske kože je dio kolekcije Corky torbi. Mijenja oblik od kocke do konusa te dolazi u bijeloj i crno-zlatnoj boji. Mala i lagana, ali u potpunosti funkcionalna torba s patentnim zatvaračem na vrhu. Zahvaljujući odvojivom dugom remenu, može se nositi preko ramena ili preko tijela.

  piki poma 7

  Ručno izrađena kolekcija narukvica metodom savijanja furnira drveta kao ekološki prihvatljivog i održivog materijala.

  ANUANUA, BININI i HULAHULA narukvice izuzetno su lagane, bojane ekološkim bojama te zaštićene prirodnom mješavinom ulja. Kolekcija je inspirirana prirodnim čudima svijeta te dostupna u različitim bojama poput zlatne, crvene, ljubičaste i plave.

  piki poma 3

  PHOTO: Matković & Vild
  MODEL: Mihaela Harambašić /IM Studio Model Agency
  HAIR AND MAKE UP: Petra Sever

  piki poma 6