ECO_info // TIMBERLAND je razvio održivu tehnologiju za udobnost cipele

  Timberland je prošli tjedan predstavio novu kolekciju te kampanju 'Nature needs heroes', u sklopu koje najavljuje Greenstride tehnologiju.

  P4212096

  - Jedna od novijih i važnijih tehnologija, koju je Timberland razvio 2021. godine, je GreenStride tehnologija (jedno od najekološkijih i najudobnijih iskustava). Udobnost većini cipela pruža mekani pjenasti materijal nazvan EVA koji je obično napravljen od sastojaka na bazi nafte. Kako smanjujemo svoj otisak i povećavamo uporabu obnovljivih materijala, Timberland je zamijenio 75% nafte sastojcima uzgajanim u prirodi, poput šećerne trske i gume iz drveća. Šećerna trska postaje važan izvor obnovljive energije i materijala na biološkoj osnovi. Šećernu trsku Timberland koristi kao obnovljivi izvor za proizvodnju odgovornijih proizvoda. Guma koju koristi za izradu potplata prirodni je proizvod koji se dobiva iz drveća. Dodatak prirodne gume pomaže ukupnoj udobnosti – javlja brend.

  Nova kolekcija više je u outdoor duhu, tu su jakne, košulje, majice, ali i šilterice te ruksaci – uz njihov hit komad, koledžice.

  P4212062

  Predlažu ih u raznim nijansama, od pastela do osnovnih smeđih tonova. Tu su i sandale sa čičkom, ne samo za velike, već i za male.

  P4212138

  Martina Hranilović, brand manager za Timberland

  - Novost ovog proljeća, predstavljena na press dayu u Timberland shopu Arena Centra je GreenStride Solar Wave LT obuća za muškarce. Svježi uzorci i blještavilo boja čine ovu obuću idealnom za proljeće uz napomenu da svaki par obuće ima i Defender Repellent Systems koji pomaže u otpornosti na mrlje i laganu kišu. Imajući na umu zaštitu , mrežasti gornji dio izrađen je od ReBOTL tkanine (najmanje 50% reciklirane plastike), a GreenStride udobni potplati izrađeni su od 75% obnovljivog materijala na biološkoj bazi – objavio je Timberland.

  P4212059P4212067P4212087P4212097P4212106P4212111