Dječja igra @ Etnografski muzej

  Izložba dječjih radova na temu igre i igračke otvorena je prekjučer u Etnografskom muzeju u Zagrebu, u sklopu ovogodišnjeg projekta društvene odgovornosti "Neka odrastanje bude dječja igra" koji treću godinu zaredom provode tvrtka Beiersdorf i Savez društava Naša djeca Hrvatske.

  Slavica Farkas

  Izložbi je prisustvovala i dizajnerica Slavica Farkaš koja je sa svojom društvenom igrom Čiri-Biri-Bajka pobijedila na kreativnom natječaju u sklopu projekta.


  - Igračka je važan i nezamjenjiv alat u pokretanju cjelokupnog intelektualnog i motoričkog mehanizma djeteta, ali i pojedinca od najranije dobi djetinjstva pa i odrastanja. Čovjek je stvoren kao igrivo biće, a upravo u sklopu ovog projekta pojam igrivosti spušten je do izvorišta igre. Naime, metodom igre, priče, likovnosti... potaknuta je kod djece kreativnost i mašta, a kao rezultat nastali su vrlo originalni prototipovi igračaka i igara - istaknuo je autor postava izložbe, ugledni likovni umjetnik i ilustrator Ivan Vitez.

   

  Nela Zadro Ivan Vitez Sonja Borovcak
  Nela Zadro, Ivan Vitez i Sonja Borovčak


  Dječji radovi nastali su na likovno-kreativnim i lutkarskim radionicama u Društvima Naša djeca u sklopu besplatnih radionica u Dječjem tjednu koji je ove godine bio u znaku Nivea projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“. Uz pomoć educiranih volontera, nekoliko stotina djece diljem Hrvatske izradilo je vrlo originalne prototipove igračaka i igara te pokazalo koliko je važno omogućiti djeci da se kreativno izražavaju i provode slobodno vrijeme kroz igru.

   

  Izlozba Neka odrastanje bude djecja igraIzlozba Neka odrastanje bude djecja igra 2Izlozba Neka odrastanje bude djecja igra 3Izlozba Neka odrastanje bude djecja igra 4Izlozba Neka odrastanje bude djecja igra 5