DIVE GODINE // ANA MARIJA, IVANA I ĐURĐA mijenjaju svijet na svoj način!

  Preksinoć je u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema održana završna večer projekta DIVA GODINE, na kojemu su, od devet superfinalistica, tom titulom nagrađene tri iznimne žene.

  Autor teksta: Diva // Večernji // Nina Cvijanović

  diva godine ana marija zuzul
  DIVE GODINE - Ivana Matković Leko, Ana Marija Žužul i Đurđa Antolović

  Drugu godinu zaredom Večernji list i magazin Diva izabrali su fantastične, hrabre, vrijedne i snažne žene, koje su svojim primjerom pokazale kako su jače od svega. Za njih ne postoji nijedan problem, one u svemu vide šansu da svijet učine barem malo boljim mjestom za život i to im zaista uspijeva. A ženama u društvu nije nimalo lako i to nam je itekako poznato. Diva je kroz ovaj projekt u nekoliko tribina otvorila mnoga pitanja koja muče žene danas. Od toga što digitalno doba znači za organizaciju posla i majčinstvo, preko toga koliko će se poslova danas za tržištu rada morati promijeniti do one poznate - žena je ženi vuk.

  Ali kod nas zato toga nema, žena ne samo da nije ženi vuk nego joj je najveća podrška. Na početku večeri brojnim okupljenima obratila se Vesna Blašković, urednica Dive.

  - Prošle i ove godine stiglo je više od 200 nominacija za naš projekt, zaista velika brojka! Velik i drag posao za nas. Na kraju smo odabrali naše finalistice, a najteže je bilo suziti izbor na tri, jer danas ćemo proglasiti pobjednice. Iskoristila bi prigodu zahvaliti se svima na dolasku, zahvalila bih se Večernjem listu i svim našim partnerima na podršci, a najveća zahvala ide našim Divama - rekla je Vesna.

  diva godine ana marija zuzul
  Članica uprave Večernjeg lista, Andrea Borošić i Diva godine Ana Marija Žužul

  Ana Marija Žužul jedna je od sinoćnjih pobjednica. Ona je svestrana mlada dama. Glumica, art direktorica u velikoj izdavačkoj tvrtki, kreativna producentica, a prošloga je ljeta osmislila fenomenalan projekt s kojega barem polovica vas ima fotku za sjećanje - Ljeto knjiga na Zrinjevcu i one divne lebdeće meduze. Nagradu joj je uručila direktorica i članica uprave Večernjeg lista, Andrea Borošić.

  - Zahvaljujem se na ovoj nagradi. Velika mi je čast. Zahvaljujem se Divi što je prepoznala moj rad u kulturi i umjetnosti. Za mene neka ideja Dive, i ono što ovaj magazin promiče jest da je Diva svaka žena koja je sposobna utjecati na svijet oko sebe na pozitivan način i donijeti pozitivnu promjenu. I stvarno mi je velika čast! Hvala - rekla je Ana Marija.

   

   diva godine ana marija zuzul
  Vesna Blašković, urednica Dive i Diva godine Ivana Matković Leko 

  Sljedeća Diva godine Ivana Matković Leko dolazi iz svijeta znanosti. Nakon fakulteta završenog u rodnom Osijeku, na magisterij je otišla u Sloveniju, a na dokrorat u Njemačku. Trenutačno radi na prestižnom njujorškom sveučilištu Columbia, gdje je zaposlena kao STEM cell scientist. Ondje je na postdoktoratu i doslovno radi na otkriću lijeka protiv raka. Nagradu joj je uručila urednica Dive, Vesna Blašković.

  - Zaista se zahvaljujem Večernjem listu i Vesni što su prepoznali žene u znanosti. Velika mi je čast i osjećam se zaista polaskano. Još jednom pohvaljujem ovaj projekt, zato što žena ženi zaista ne bi trebala biti vuk. Svi bi trebali podržavati jedni druge. Ovo iskustvo mi je donijelo jako puno lijepih komentara. Općenito ljudi su predivno reagirali. Želim reći da mi se javilo jako puno majki čija djeca boluju od različitih bolesti, i zapravo mi te žene, koje su stvarne dive svaki dan, daju snagu da nastavim i dalje raditi ono što radim - rekla je Ivana.

   diva godine ana marija zuzul
  Magda Milas Gržetić, prošlogodišnja Diva i nova Diva, Đurđa Antolović

  Naša je treća Diva godine žena koja je svojim primjerom dokazala da su godine doslovce samo broj - Đurđa Antolović. Iako već godinama u mirovini, ona glumi, snima filmove, bavi se manekenstvom. Kaže kako joj je životna želja snimiti akcijski film te da sve poslove radi kao baka, ali uvijek mora biti spremna ako je zovu na casting. Nagradu je Đurđi uručila Magda Milas Gržetić, bankarica, pilotkinja, bivša reprezentativka u ronjenju i prošlogodišnja Diva godine.
  - Moram potvrditi da sve ovo što ste čuli je - istina! Na mom licu vidite da sam jako dugo čekala ovu nagradu, što znači da sam promijenila razne poslove da postignem nešto, odnosno da mogu biti svestrana. U cijelom mom životu uz sve poteškoće pratila me želja da posjetim najljepše evente s krpicama i robicom koje nikada nisam mogla kupiti, ali sam se dogovorila sama sa sobom da će se to jednom dogoditi i to sam ostvarila. Drago mi je što sam dobila ovu nagradu i nadam se da će se svi boriti za ono što zaista jesu, jer lijepo je biti to, makar i u ovim godinama - rekla je Đurđa.

  Naravno tu je još šest Divinih superfinalistica: Andriana Gazić, Marina Cumbo i Eva Mladiček, Karmela Šegvić, Željka Vujnović te Kristina Grbić.