Claudio Zanoni @ Davines: blond je tema godine

  Kako bi Davinesovim frizerima u Hrvatskoj održao trening na temu blond kose - kako je najlakše i najbolje postići, te ujedno prilagoditi tipu žene i njenom tipu kože - u Zagrebu je nedavno boravio slavni Davinesov frizer Claudio Zanoni. - Smeđa, tamna kosa nosi u sebi mnogo crvenog pigmenta, te je posvijetliti možemo samo pažljivom tehnikom, no prvenstveno, vaš frizer mora biti iskusan i znati kako na kvalitetan način iz tamne učiniti svjetliju kosu. Kako bi ona ostala u dobrom stanju, potrebno je koristiti hidrogen malog postotka, no proces traje malo dulje. Isto tako, kad radimo s manjim postotkom hidrogena proces je lakše kontrolirati, te se svjetlina razvija ujednačeno - .

   open mother of pearl1Davines kolekcija boja za kosu Mother of pearl: kolekcija nudi brojne hladne blond nijanse, od lavande i plavičaste pa sve do sivkaste, tako da razne kombinacije sugeriraju motive sa školjke

  - Kod korištenja hidrogena visokog postotka boja svijetli brže, no neujednačeno. Zato je bitno koristiti što manji postotak, najviše 6. Također, ne postoji blajh koji smije na tjeme, odnosno na kožu. Iz tog razloga, postoje razne tehnike kojima obojimo cijelu kosu, a da pritom blajhom ne dodirujemo tjeme. Kad govorimo o brinetama koje idu u plavuše, valja znati da se boja kose mora uskladiti s nijansom kože. Ne pristaju sve blond nijanse svim brinetama. Upravo zato, oko lica je dobro ostaviti par tamnijih pramenova, te napraviti dobar prijelaz iz tamne u svijetlu, kako bi se uskladio izgled, te naglasila ljepota kose i njezine boje i na koncu - kako bi klijentica bila zadovoljna rezultatom - ističe Claudio.

   claudio davines5Claudio Zanoni priprema modele za trening hrvatskih Davinesovih frizera

  - Kao Davinesov frizer koristim proizvod Decolorant koji postepeno i ujednačeno posvijetli kosu, a nakon toga ide boja iz Davinesove blond kolekcije Mother od Pearl. Inače, u južnoj Evropi ova je tema veliki izazov za frizere, koji često na tamnoj kosi rade barem svijetle pramenove, iako je želja klijenta da ima u potpunosti blond kosu. Zato smo odlučili ovu temu razraditi kroz radionice za frizere, te ih podučiti kako zadržati kvalitetu kose, i prilagoditi blond nijansu kose svakoj klijentici, njezinoj kosi i nijansi kože - .

   

  flamboyage davines22

  Davines Flamboyage

  Bojanje je lakše s Davinesovom tehnikom Flamboyage koja uključuje korištenje prozirnih traka kroz koje se vidi ne samo kosa, već i promjene i nijanse koje se dešavaju usred procesa. Na taj način moguće je naglasiti sve prirodne tonove kose, te stvoriti boju koja će klijentici pristajati najbolje. Claudio je inače vrstan edukator koji podučava brojne frizere, obilazi salone i brine se kako bi saznali sve nove tehnike slavne kuće za njegu i bojanje kose – Davines.

  Claudio Zanoni počeo je raditi kao frizer sa samo 13 godina, a prvi je salon otvorio već šest godina kasnije. Prvo iskustvo kao trener stekao je radeći za Kemon, a za Davines radi već 17 godina. Posljednjih pet godina radi kao team leader za Davines Italiju. Živi u Imoli gdje drži dva frizerska salona i 13 zaposlenih.

   

  davines2

   

  mother of pearl2

   

  davines103

   

  mother of pearl3

   

  davines106

    mother of pearl4