Davines hair show / harmonija boje i forme

  Neki od Davines salona iz Hrvatske predstavili su svoj kreativan, inovativan rad na nedavno održanom showu & radionici u Matisu kod Lisinskog: čakovečki Backstage i zagrebačka Etra prezentirali su svaki svoj svijet boje i forme, dok je gošća iz Johannesburga, Candice Wyatt - Minter, kreacije posvetila ptičici Kolibriću, bilo je to ime njezine nove kolekcije frizura čudesnih kombinacija tonova!

  davines show backstage 1
  Darko Purić iz čakovečkog salona Backstage jedan je od frizera koji su se predstavili na Davines hair showu i edukaciji


  Candice je predstavila svoju novu kolekciju za Davines, Hummingbird. - Lijepe stvari, koje se čine nemoguće, događaju se svakodnevno. Uzmimo kao primjer kolibriće. Ove malene ptice, najmanje na svijetu, prkose fizici svakodnevno. Čak ćemo i u njihovom imenu pronaći zvuk sličan onom koji stvaraju njihova sitna, gotovo nevidljiva krila kojima maše i do 200 puta u jednoj sekundi. Zbog stanica poput prizme na vrhovima perja, mogu promijeniti svoju boju u trenutku. Kad raširi svoja krila stvara čudesne kreacije tonova, što me apsolutno fasciniralo pa sam odlučila rekreirati tu ljepotu na kosi - otkriva Candice. - Mi frizeri stvaramo ljepotu, redefiniramo je, imamo tu snagu i nikada ne smijemo zaboraviti na to, baš kao što svaka žena ne smije zaboraviti da istovremeno može biti snažna i ženstvena - .

   davines show candice 3
  Candice i njezina Hummingbird kolekcija @ Davines


  Za razliku od kolekcije razigrane tonovima, Petra Granić iz Etre prezentirala je prirodnu, osobom naglašenu ljepotu. - Ja sam za manje je više, prilagodila sam svojim modelima frizure koje mislim da pristaju njihovim osobnostima. Inače, sve su to poznate hrvatske glumice, moje klijentice i drage prijateljice pa je ova kolekcija dosta osobna. Naime, poznajem ih i već mogu zaključiti što im se i kako sviđa, ali isto tako što odgovara njihovom stilu i svakodnevnim navikama - . Petra je izabrala kreacije po mjeri, svaka od dama bila je potpuno drugačija, jer one nisu bile sasvim u ulozi modela: Iva Mihalić, Jelena Vukmirica, Anja Matković i Mia Biondić predstavile su frizure u kojima uživaju svakodnevno!

  davines show etra 5
  ZG salon Etra @ Petra Granić, u sredini. Modeli glumice: Jelena Vukmirica, Mia Biondić, Iva Mihalić i Anja Matković


  Negdje pak na granici svakodnevnog i avangardnog, ističe Darko Purić iz čakovečkog salona Backstage, bile su kreacije kolekcije Serious game, uz kolorističku suradnju zagrebačke stilistice kose Vlaste Menges. - Ovdje smo osmislili ravnotežu boje i forme, ona je najvažnija kao ideja nove kolekcije. Serious game znači da se mi igramo, no naša igra nipošto nije neozbiljna - ističe Darko. - Kroz tonove i rezove, tehnike šišanja, mi dizajniramo savršenu harmoniju i to je ono gdje se Darko i ja već godinama razumijemo, naša je suradnja nastala iz iste vizije i razvoja kao frizera. Ovdje sam forme osvježila jarkim tonovima iz New colours Davines kolekcije - dodaje Vlasta. - Neke od frizura su klasične, no tehnike šišanja i bojanja su vrlo moderne - nastavlja Darko - a tu je i tanjenje kose, s kojim se ne smije pretjerivati jer onda frizura dan dva nakon posjeta salonu gubi formu. Naime, svakodnevno tretiranje dodatno je stanjuje, pa je bitno napraviti optimalni oblik koji će lijepo izgledati i oko mjesec dana kasnije - . Vlasta se nadovezala na njegovu priču i povukla paralelu s brendom Davines s kojim surađuju. - Oni rade na osvještavanju važnosti ekologije i očuvanja okoliša, a s druge strane, mi želimo kvalitetnu frizuru koju je jednostavno reciklirati, ponoviti za mjesec dana, ali isto tako nositi svakodnevno, bez previše brige - .

   davines show backstage 23
  Frizerski salon Backstage


  Show je predstavio Davinesove fantastične formule za njegu i bojanje kose, a radi se o ekološki prihvatljivoj tehnologiji jer ovaj talijanski brend iz Parme izuzetno brine o okolišu. Reciklirani materijali nalaze se u njihovim pakiranjima, a među ambalažom je i ona plastična koja se kasnije može koristiti za sadnju biljke!

  Make-up na showu potpisuje Clarins, a fotografije Maja Gros.

  davines show candice 11 1
  Jedna od modela za Hummingbird Davines kolekciju prošla je pravi makeover - sačuvala je pletenicu za uspomenu!

  davines show backstage 20Frizerski salon Backstage

  davines show backstage 27
  Frizerski salon Backstage - retro stilovi na moderan način

  clarins make up
  Za make-up su se pobrinule Clarins vizažistice