Cro A Porter / fluidi & pasteli

  Sinoć je na pisti zagrebačkog Jadran filma krenulo novo Cro A Porter izdanje - filmskim studijom prošetale su fluidne, ženstvene kreacije koje kao da su sišle s velikog platna. Lepršave tkanine, definirane kroz brojne retro stilove, podsjećale su na filmske dive, podcrtavajući eleganciju Hollywooda i vječno modernu ženstvenost.

   

  nebo
  Nebo

   

  Modna kuća Nebo predlaže otvorena ramena i duge slojevite kreacije u nijansama pudera, dok Manuel Maligec spaja krajnosti - haljina je nježna, a jakna više frajerska, te iako bijela, ima stari dobri rokerski kroj. Vječni stilski romantik Boris Pavlin skupio je nježnu svilu u bogate nabore te je spojio s diskretno sjajnim tkaninama i krojem kimona, dok Arileo otkriva osamdesete i šire krojeve s naglašenim strukom koji dinamizira cijelu siluetu.

  Vedrana Mastela koristi eterični til čiji je modni značaj posljednjih godina sve veći. Naime, ne samo da nosimo slojevito, već koristimo brojne transparentne materijale kako bismo se poigrali dizajnom, a til je ovdje vrlo zahvalan jer je rastezljiv, nježan i zapravo vrlo praktičan. Mastela uz til kombinira kruti traper, krojen koso, kako bi dao kombinaciji na volumenu i dodatno naglasio mekoću i prozirnost tila. Marina Jerant i Manuela Lovrenčić okreću se animal motivima s naglaskom na leptira, te predlažu lepršave haljine u denver plavoj i ostalim jasnim bojama, sugerirajući holivudski glamur i klasičnu eleganciju.

   

  maligec
  Manuel Maligec

  maligec 2
  Manuel Maligec

   

  pavlin
  Boris Pavlin

   

  mastela
  Vedrana Mastela

   

  arileo
  Arileo

   

  arileo2
  Arileo

   

  jerant lovrencic
  Jerant & Lovrenčić