Cool tura / bogati program scene Amadeo

  Kultna zagrebačka ljetna scena Amadeo objavila je svoj program: tijekom lipnja i srpnja na Gornjem Gradu odvijat će se bogat  glazbeni, kazališni, likovni i multimedijalni program s velikim umjetničkim imenima. Program otvara humanitarni koncert Korak u život čiji je ukupan prihod namijenjen djeci bez roditeljske skrbi, a nastupit će proslavljeni gitarist Petrit Çeku sa Zagrebačkim solisitima. Kao i prethodne godine svaki kupac ulaznice za ovaj humanitarni koncert dobit će na poklon grafiku akademskog slikara Vatroslava Kuliša. Nakon Petrita Çekua nastup na Sceni će 4. srpnja imati Matija Dedića sa svojim sada već poznatim koncertom «Matija svira Arsena». 
  Događaj sezone svakako je nastup jedne od ponajboljih svjetskih harmonikašica Merime Ključo koja će, u okviru multimedijalnog performansa, izvesti svoje djelo Sarajevska hagada – muzika knjige. Ljeto na Amadeu obilježit će i nastupi čelistice Kajane Pačko, ansambla Lado, Katarine Livjanić i Dubravka Detonija koji će nastupiti u atriju Muzeja za umjetnost i obrt,  kao i nastup jednog od najvećih svjetskih gitarista Miroslava Tadića.

  Matija Dedic
  Matija Dedić - nastupit će na godišnjicu posljednjeg nastupa velikog hrvatskog skladatelja, kantautora i pjesnika Arsena Dedića na Sceni Amadeo.


  Na programu su i koncerti Glazbene družine Cinkuši, popularnih Mariachi Los Caballerosa, dalmatinskih klapa Amorin,  Dišpet, Petarda, Pinguentum i Vinčace, Gipsy Banda Juerga te sastava 3 Svijeta kojeg čine svjetski poznat gitarist Petrit Ҫeku i multiinstrumentalist Dinko Stipaničev koji izvode glazbu bossa nove i sambe, uz pratnju virtuoznih i očaravajućih solo dionica Amálie Baraona.
  U kazališnom dijelu programa na Sceni Amadeo u srpnju izvest će se kultna predstava «Bife Titanik» u produkciji Eurokaza, «Gusle moje električne» Željka Vukmirice te hvaljena «Posljednja Freudova seansa» u produkciji Planet arta.


  U okviru izložbenog programa 07. srpnja otvara se izložba radova akademkinje Marije Ujević, «Žena i zvijer». Sedma je to u nizu izložaba (Šimunović, Filakovac, Krašković, Dolić, Milenković, Kuliš…) posvećenih akademskoj slikarici i grafičarki Izabeli Šimunović (1970. - 2010.), kojima Scena Amadeo i Hrvatski prirodoslovni muzej predstavljaju likovne umjetnike čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom.
  Novost su Mali noćni razgovori na sceni Amadeo s Milanom Vuković Runjić koja će ugostiti sugovornike iz svijeta kulture i politike.

   

  KAJANA PACKO
  Kajana Packo

  KATARINA LIVJANIC

  Katarina Livjanić

  MARIJA UJEVIC

  Marija Ujević