COOL NAKIT // BLING ZOO osmislile su dugogodišnje dizajnerice SANDRA ARAČIĆ I MAJA ŠIMUNOVIĆ

  Maja je radila u nekad slavnom domaćem X Nationu te je bila jedna od osnivačica cool brenda Roba, a Sandra je završila berlinski Universität der Künste UdK. Cure su pokrenule brend Bling Zoo, koji donosi kolekcije lijepog, minimalističkog nakita čistog dizajna i funkcionalnih ukrasa, a od materijala koriste one plemenite.

  BlingZoo 35

  - Ideja o zajedničkom projektu postoji od studentskih dana, zajedno smo u Zagrebu diplomirale na studiju dizajna odjeće. Isprva smo na našim druženjima u Zagrebu i Berlinu iz hobija počele izrađivati majice i nakit. Malo po malo odlučile smo hobi pretvoriti u posao i osnovale Bling Zoo. Nekoliko puta godišnje nalazimo se u Berlinu ili Zagrebu na zajedničkom radu na dizajnu, odlasku na sajmove i nabavci sirovina za nakit koje potom obradujemo i izrađujemo u Zagrebu - vele cure.

  BlingZoo 6

  Iz ljubavi prema kvaliteti materijala i izrade željele su izrađivati nakit iz plemenitih materijala jer posjeduje trajnu vrijednost.

  Ističu kako ih oduševljava kako se upravo takav nakit prenosi s generacije na generaciju te time zapravo postaje – bezvremenski. Žele dizajnom istaknuti upravo taj veći-od-mode moment.

  BlingZoo 24

  Nakit je više od ukrasa, naravno, on dobiva vremensku komponentu i emotivnu draž upravo s godinama, s nošenjem, s uspomenama.

  Ovakve kreacije koje predlažu na novim fotkama mogu nositi svi – mame i kćeri, ali i dečki kojima se to sviđa.

  BlingZoo 83

  - Sam proces izrade je smirujući te omogućuje praćenje transformacije sirovine u proizvod. Inspirirane smo minimalnim, čistim linijama, geometrijskih oblika uz dodatak organskih detalja poput riječnih bisera, poludragog kamenja. Ne bismo se htjele ograničiti samo na minimalizam tako da je moguće da će se kolekcije razvijati i u drugim smjerovima. Sve ovisi o trenutnoj inspiraciji i osjećaju – ističu dizajnerice.

  BlingZoo 51

  Kao osnovni materijal koriste 925 srebro i pozlatu na srebro te detalje od poludragog kamenja, bisera, školjki i svile.

  Fotografiju za novu kolekciju potpisuje Franziska Kuttler, a model je Anna Léonie Ritvay.

  BlingZoo 10

  Kolekcije su dostupne u trgovinama:
  Prostor, Hotel Lone, Rovinj
  Croatia in a box, Rijeka
  Manina, Korčula
  Sole Luna, Poreč
  Galerija Link, Zagreb
  NuShu concept store, Opatija
  Swan Atelier, Šibenik
  Natuerlich Schoen, Berlin
  J'adore estetica, Padova

  Online store

  BlingZoo 58BlingZoo 75