COLORFLOW DRESS // tema su pruge, u realizaciji to je leteća vuna u bojama, na perforiranom tekstilu

  Kolegij Kreiranje odjeće kod doc. art. Ivane Mrčele bio je moj izborni predmet u drugom semestru prve godine na Sveučilišnom diplomskom studiju Tekstilni i modni dizajn; smjer Teorija i kultura mode (2022/2023).

  ZFR38052

  Tema su bile pruge, no ne obične, već neke drugačije, neuhvatljive. Tema je prva stvar koju saznaš, no to je tek početak, jer Mrčela ima pristup - razmišljaj izvan okvira. Odlasci na njezina predavanja i inspiracija doveli su me do toga da zapravo napravim nešto dinamično, što se giba, jer volim taj moment, kad se stvari mijenjaju i nikad nisu zapravo iste. I razne perforacije, transparenciju, trake koje vidiš pa ne.

  ZFR37764

  Ove linije stalno idu negdje, gube se, možda bježe, ali se i pronalaze, baš kao i ja. I ovaj diplomski sam upisala sa željom za promjenom i da krenem - naprijed. I jesam, i baš sam ponosna na ovaj chic projekt. Kreacija ima ime - colorflow dress, vrlo jednostavno, jasno. Nema tu neke drame, kad se stoji mirno. No, kad se Korina krenula gibati, priča postaje aktivna i vizualno primamljiva. I mirna mi je lijepa ta haljina, ali ovako postaje nešto drugo.

   ZFR37793

  Fotograf Zvonimir Ferina napravio je super posao, jer on ima vještinu, ali i taj moment - kad nešto vidi zna što će s time. Snimali smo prošlu subotu kod njega u ateljeu. Ja sam ujedno držala ventilator, asistencija je bitna, jer dinamika želi vjetar, da joj nešto podari mali boost.

  Htjela sam kolor materijal s perforacijama, hvala Aragoviću za ovaj tekstil. Odlučila sam dodati žute, roze i crvene vune - taj proces dešava se u dogovoru s Mrčelom, svaki korak je odobren. Đurđica i njezina pomoć pri šivanju bili su mi nezamjenjivi - svaki od njih pomogao mi je na svoj način.
  Sve skupa, lijepo iskustvo - i još super ispit. Ponosna i sretna.

  Fotografija: Zvonimir Ferina
  Model: Korina Brečić, agencija Talia / Relatum
  Pomoć pri realizaciji haljine: stručni suradnik na TTF-u Đurđica Kocijančić mag. ing. techn. text.
  Za zeleni tekstil hvala Zoranu Aragoviću.

   ZFR38003

   

  @dubravkapz klajda my work za ttf kolegij kreiranje odjece #colors #deaign u studiju zvonimir ferina #fashion #design #croatia #zagreb ♬ Clocks - Sign of the Times Remix - Ituana

   

  ZFR38031

  ZFR38039

  ZFR38044

  ZFR38057