BRANKA DONASSY // balončići od SAPUNICE, dvobojni materijali i nježna dinamika

  Jedna od naših najboljih modnih autorica, Branka Donassy, predstavila je kolekciju Big Bubbles na zadnjem danu ovosezonskog Fashion.hr izdanja, koji se održavao na Zagrebačkom velesajmu. Bubly kolekcija bazira se na onim slatkim, eteričnim i tako krhkim balončićima koje uvijek gledamo s dječjim divljenjem u očima...

  DONASSY11

  - Veliki baloni od sapunice imaju te divne nijanse koje se prelijevaju, baš kao i na tekstilu koji sam koristila pri izradi kolekcije. Te tkanine imaju dvobojne niti koje, ovisno o svjetlosti, poprimaju različite nijanse, što se posebno dobro vidi u pokretu – ispričala mi je Branka.

  Iza piste bio je veliki ekran s mega balonina od sapunice, a u šetnji su se našle cure u "potfutranim" jaknama iz neke cool modne budućnosti. Šeširi od filca koji su naglasili sklad siluete, podsjećali su na skulpture, dostojne samostalne prezentacije.

  Brankin je svaki odjevni predmet objekt za sebe, jedinstven i konstrukcijski inovativan, a rezultat su minimalističke jakne punjene vatom, široke hlače i prsluci s džepovima. Utjecaj japanskog konstrukiranja očit je kod prsluka koji podsjećaju na neku modernu varijantu kimona

  DONASSY11

  Dio kolekcije napravljen je od materijala koji se inače koristi za izradu sportske odjeće, jer udobnost i mogućnost slobodnog pokreta visoko su na popisu karakteristika rada Branke Donassy. Kad hodaju, ove jakne kao da oživljavaju pod svjetlom, dok cut i šavovi podsjećaju da su ovdje likovnost i inovativnost jednako važni kao i praktična strana odijevanja. Dijagonalne linije odjevnom predmetu daju promjenjivi karakter!

  Naša inovativna autorica još jednom dokazuje da je pravilo - manje je više – u smislu dizajna i prezentacije najbolja odluka jer na taj način fokus je na majstorstvu!

  DONASSY11DONASSY11DONASSY11DONASSY11DONASSY11DONASSY11DONASSY11DONASSY11DONASSY11DONASSY11DONASSY11DONASSY11