Bouqueenet dekoracije ukrasile večer @ HNK

  Cvjetne dekoracije, točnije fantastične kugle poznate floristice i vizažistice Martine Knapić bile su šlag na tortu sinoćnje famozne izvedbe u HNK: "Teatru s ljubavlju" opjevali su i otplesali tenor Ivo Gamulin Gianni, glumci Zrinka Cvitešić i Nikša Kušelj, balerina Atina Tanović i baletni umjetnik te ravnatelj Baleta Leonard Jakovina, čime su obilježili mjesec ljubavi i 120 godina zgrade HNK.

  Bouqueenet MARTINA KNAPIC cr

  S velikom kreativnom radošću i dogovoru s producenticom spektakla u HNK, Dunjom Pintarić, imam iznimnu čast pokloniti istaknutim umjetnicima svoje cvjetne dekoracije Bouqueenet – izjavila je ponosno Martina Knapić koja dolazi iz slavne hrvatske obitelji florista i dvorskih cvjetnih umjetnika. - Bouqueenet ili složena cvjetna dekoracija čuva tradiciju moje umjetničke obitelji Herzmansky i baštini estetiku koja se prožima kroz veliko cvjećarsko umijeće. Cvjetne kugle radila je i moja mama za Kraljicu Elizabetu II u čast njezinog posjeta ovim krajevima 1972. Prepoznatljive kugle ponijela je i Elizabet Taylor kada je šetala Brijunima u pratnji Richarda Burtona… - .

  HNK TEATRU S LJUBAVLJU3

  Kako nastaju ova umjetnička djela? – kod većine kugla naglasak je pamuku koji je sam po sebi prirodan te se kao takav koristi u sferi ukrašavanja. Njemu se dodaju drugi prirodni materijali kao što su mahovina, ukrasi i dehidrirane orhideje koje na taj način dulje traju, te drugi prigodni detalji vezani za određenu prigodu ili osobu, događaj…. Personalizirane su cvjetne kugle uvijek unikatni ručni rad. Često ih naručuju za posebne i neponovljive dane u životu. Divan su znak pažnje i oduševit će svakoga – otkriva Martina.

  Cvjećarsko umijeće obitelji Herzmansky uvršteno je u Registar zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara RH i na taj način priča uvijek jednu novu i jedinstvenu priču.

   

  HNK TEATRU S LJUBAVLJU1Bouqueenet MARTINA KNAPIC2 crHNK TEATRU S LJUBAVLJU2HNK TEATRU S LJUBAVLJU11