Bi Good @ Bipa

  - Sa sveukupno 10 proizvoda za kućanstvo koji ne ugrožavaju okoliš, Bipa je od travnja 2014. godine uvela novu, ekološki prihvatljivu trgovačku marku Bi Good - objavila je danas poznata drogerija. - Proizvodi za kućanstvo Bi Good ne ugrožavaju prirodu, proizvedeni su u Austriji, zapakirani su tako da ne ugrožavaju okoliš, imaju visoki stupanj djelotvornosti, te su, naravno, ekološki prihvatljivi - .

  tablete za strojno pranje posuđa 40 kom 54.90kn crTablete za strojno pranje posuđa 40 kom (54.90 kn)

   

  Kvalitetu potvrđuje nekoliko pečata: tu su EU Ecolabel (oznaka za ekološku prihvatljivost proizvoda Europske unije), der Blaue Engel (oznaka za ekološku prihvatljivost koja od 1978. godine postoji u Njemačkoj za proizvode koji osobito pridonose očuvanje okoliša), certifikat koji se odnosi na veganske proizvode, te Oznaka za ekološku prihvatljivost Republike Austrije. Pečati naglašavaju visoke standarde koje ovi proizvodi postavljaju na području zaštite okoliša, te zaštite prirode, kao i na području očuvanja resursa i samoodrživosti.

  - Kako bismo udovoljili zahtjevima koji se odnose na samoodrživu vlastitu trgovačku marku, razvili smo Green Codex: stroge kriterije koji se moraju ispuniti u čitavom proizvodnom lancu - istaknuo je Hubert Sauer, direktor tvrtke Bipa.

   

  group packshot cr

   

  Svi se proizvodi proizvode u Austriji, na način da se štite prirodni resursi, te se u kratko vrijeme mogu biološki razgraditi. Osim toga, tvrtka surađuje samo s austrijskim isporučiteljima. To je garancija za kratko vrijeme transporta, te se na taj način potiče stvaranje novih vrijednosti u tuzemstvu. Kod svih se materijala za ambalažu polaže vrijednost na to da imaju što veći udio tvari, koje se mogu reciklirati. Tako su na primjer boce Bi Good koje sadrže sredstva za pranje rublja izrađene od materijala s oblikovanim vlaknima, koji se dobiva 100% od starog papira.