ATELIER // vrhunske glam haljine, romantične pletene art veste, kožnate kolažne jakne i statement kaputi

  Zagrebački velesajam ugostio je Atelier, na kojemu su se sinoć predstavili Anamarija Asanović, Jet Lag, Ivica Skoko, Zoran Aragović i Igor Todorović. Moda se vratila u metropolu, ovih dana velesajam je mjesto predstavljanja kreacija naše scene.

  IVICA SKOKO

  Ivica ističe da je jako ponosan na svaku kreaciju, s oduševljenjem je otkrio kako se vratio onome što najviše voli, a to je glamurozan goth stil. Očito je majstor u konstrukciji, ističe se niz detalja na silueti koji dokazuju kako zna što radi. Večernje haljine ovog tipa spremne su za svaki crveni tepih. Crna je ovdje kulisa za teatralne detalje, ali tu su i divne 'light' kreacije, dostojne princeze i svake dame koja se tako želi osjećati. Lijepe haljine Skokina su strast. Posebno oblikovanje tekstila i kombiniranje tekstura krase njegovu čitavu kolekciju.

  IVICA SKOKO11

  Među kreacijama ističe se haljina puf rukava, izuzetno romantična, inspirirana dvorskim odijevanjem.

  - 25 godina je iza mene, vratio sam se gothici, rocku, sve je dramatično. Zaštitno lice mi je Jelena Orešković, koja je samo za reviju stigla iz Pariza. Ponosan sam na svaku kreaciju, a čak sam danas izbacio 4 modela koja mi se nisu uklapala – rekao mi je Skoko.

   

  JET LAG – JASMINA ARNAUTOVIĆ

  Jasmina je majstorica kolažiranja, kod nje se ističu razne kreacije razigrane likovnosti, ona super spaja brojne teksture. Jedan od hitova revije definitivno je jakna, složena od više detalja i materijala, dovršena ručnim radom. Spajanjem elemenata autorica donosi raznolikost siluete, ali i sklad, jer na koncu sve djeluje nosivo i suvremeno. I pomalo frajerski, rokerski.

  JET LAG4

  - Ime kolekcije je Manhattan, inspirirana sam 20-tim godinama prošloga stoljeća i New Yorkom. Imam dosta ukrašenih detalja, fokus je na materijalima koji reflektiraju i stvaraju efekt staklenih zgrada. Tu je i zanimljivi traper koji usred posebne tekstilne obrade djeluje kao da je koža – rekla mi je Jasmina.

   

  ZORAN ARAGOVIĆ – BITE MY STYLE

  Na našoj modnoj sceni Zoran je zadužen za boje, motive i njihove brojne kombinacije. Ovaj put ističu se pletene veste, kreativno i likovno zanimljive, inspiracija je slikarski stil kubizma. Od kompleta tu su razne varijante šarenih kostima, a brojne cik-cak nijanse i geometrijski oblici omiljeno su igralište ovog šarenog autora. Sve skupa imalo je stilski okvir pedesetih i šezdesetih, natapirane cure šetale su u ritmu, ukrašene top bojama.

  BITEMYSTYLE3

  - Baš sam malo prije komentirao kako se zadnjih sezona uvijek u jesen priklonim tamnim bojama, no sad sam de baš raspalio, tu su boje i motivi, ali i kubistička lica, njima se poigravam kroz detalje. Imam pencil suknje, kapute s printom, od pamučne felpe, ali i one s prepoznatljivim kragnama. Na hlače sam dodao velike cargo džepove – rekao mi je Zoran.

   

  ANAMARIJA ASANOVIĆ

  Dizajnerica potpisuje jednostavnu, ženstvenu kolekciju, u znaku haljina za poslovne žene koje nakon ureda idu na večeru ili party. Višenamjenski dnevni karakter siluete njezin je izričaj. No, tu je i par vrlo retro elegantnih komada, primjer je fina haljina nabrana oko struka, u tonovima od zlatne do bronce.

  ANAMARIJAASAN3

  - Kolekcija je elegantna, lepršava i nosiva. Slavim žensko tijelo i žensku eleganciju. Imam novi materijal, lijepo pada, a od boja tu su maslina zelena, losos narančasta i bordo – rekla mi je Anamarija.

   

  IGOR TODOROVIĆ

  Gost s beogradskog tjedna mode donosi večernje kreacije glamuroznog predznaka. Jedna od kreacija ima i vrlo zanimljivi detalj – na leđima poput slapa spuštaju se nježne, crne satenske mašne raznih dužina. Vrlo elegantno. Ime kolekcije je Vigor.

  IGOR TODOROVIC3

  - Kolekcija je zapravo jedan hommage onome što mi radimo u atelijeru godinama unazad. Tkanine koje koristimo za kolekcije i sama izrada kolekcija su na najvećem nivou kvalitete, a to nam je iznimno važno - izjavio je Todorović.

   

   

  IVICA SKOKO:

  IVICA SKOKO2IVICA SKOKO3IVICA SKOKO4IVICA SKOKO5IVICA SKOKO6IVICA SKOKO7IVICA SKOKO9IVICA SKOKO10

   

  JET LAG:

  JET LAG1JET LAG2JET LAG3JET LAG5JET LAG6

   

  ZORAN ARAGOVIĆ

  BITEMYSTYLE1BITEMYSTYLE2BITEMYSTYLE5BITEMYSTYLE7BITEMYSTYLE8BITEMYSTYLE9

   

  ANAMARIJA ASANOVIĆ

  ANAMARIJAASAN1

  ANAMARIJAASAN2

   

  IGOR TODOROVIĆ

  IGOR TODOROVIC1

  IGOR TODOROVIC2