ANTHONY Avangard / 5 odličnih sportivo jakni

    Jakne su zanimljiv moment mnogih kolekcija, nekako balansiraju između udobnosti, volumena i zanimljivih detalja i dodataka, donoseći nam svježinu gornjih komada – jedan od naših autora koji u tome uspijeva je Anthony Avangard. Nova kampanja, nakon nedavne revije na Fashion.hr pisti, predstavlja odlične jakne u army varijantama koje omekšavaju pastelni tonovi i korzet-vezanje konopima. Kao i uvijek, ovaj autor uz dizajnerska rješenja ima i ideju, priču, koja se nastavlja odnosno počinje proces oblikovanja kolekcije.

    aa1


    Kolekcija nosi naziv "DESMOND." Inspirirana je filmom Hacksaw Ridge (Greben spašenih) i pričom o američkom vojniku Desmondu T. Dossu, koji je zbog priziva savjesti u Drugom svjetskom ratu odbio nositi oružje i ubijati ljude te je vojsku služio kao nenaoružani medicinar koji je spasio brojne ljudske živote. Krojevi su jednostavni, upotpunjeni su džepovima s vojničkih odora i preneseni su na sportsku odjeću. Potom dolazi do detalja vezanja pamučnih konopaca sličnima onima na vezanju korzeta koji asociraju na konope koje je Doss koristio pri fiksiranju i transportu ranjenika. Materijali koji su korišteni: felpa, neopren, i kombinacija umjetne i prave kože. Dominantni vojnički uzorak ublažen je pastelnim nijansam - Anthony Avangard.


    Styling je upotpunjen ruksacima i visokim čarapama te kultnim Reebok modelom Club C. Fotografije potpisuje Jakov Baričić, u ulozi modela se našao Damjan Leboš (Sonic Models). Make-up potpisuje Marko Tolić uz asistenciju Antonije Barišić.

    aa1aa1aa1aa1