ANEL tips & tricks / spremni za mega promjenu?

  Sigurno vas je više puta ulovio moment kada ste poželjeli veliku promjenu. Pomislili ste - nekako je najbezbolnije napraviti promjenu na kosi, ma narast će. Promjena boje može biti izazov kad vam je dosta svega, a najčešće razne kolorite isprobavaju žene s kratkom kosom. Klijentice s dugom kosom odluče se za avanturu zvanu - šišanje na kratko. To je najveći izazov za frizere. Potrebno je dobro iskomunicirati i proći svaki detalj prije nego se primimo masovnog rezanja vaše duge kose.

  Voli promjene: Ana Kuštre @ Anel

  linda-evangelista5
  Linda Evangelista - kraljica promjena!


  Ako radimo promjenu s bojom, jako nam je bitno odrediti pigmentaciju kose i odlučiti se o nijansi.
  Žene s tamnom kosom često u jednom danu žele postati zanosne plavuše. No, trebate znati da je to težak put i radi se jako oprezno. Naime, dok vi maštate o novoj boji, mi vodimo računa da kosa pritom ostane njegovana i lijepa. Ako vam frizer veli da je vaša kosa tanka i porozna, ne forsirajte i  odlučite se za nijansu koja je neće oštetiti. Koliko god vas želimo usrećiti, briga o vašoj kosi nam je najvažnija. Vjerujte – spržene i suhe lasi nikoga nisu usrećile. 

  Kad plavuše rade promjenu u tamno isto tako moraju biti znati da tamna boja na plavoj podlozi ima svoje prednosti, ali i mane. Tamna kosa uvijek će vam dati zanosan sjaj, dok plava neće nikada. Ako radite veliku promjenu, budite spremne da ćete prvog puta morati dobiti boju koja će imati crvenkasti odsjaj. Naime, ako u plavu kosu ne dodamo crvenog pigmenta, boja će vam vući na zeleno, a mislim da to nikome nije u interesu.  
  Rad s bojama velika je nauka i svaki pigment donosi svoja pravila rada.

   

  lida2


  Dosta vam je duge kose i želite šokirati sebe i sve oko sebe sa svojom novom frizurom, super odluka! Mislim da je svaka promjena dobra, a posebno kad se radi o šišanju.
  Često mi klijentice donosu slike frizura koje nemaju veze sa njihovom kosom. Kakve frizure možete nositi diktiraju gustoća i struktura vaše kose. Znam da svima vama šišanje djeluje jako jednostavno jer mi frizeri sve to radimo lagano i spretno, no kosa ima svoja pravila i mi ih moramo poštivati. Budite realni s očekivanjima, bit ćete sretniji s frizurom. Uvijek rez i formu možemo prilagoditi vašoj kosi i glavi i otkriti najbolje što vam pristaje.

  Šišanje se sastoji od simetričnih i asimetričnih rezova rezanim pod određenim kutom. Spajanjem kutova dobivamo formu frizure koju dorađujemo detaljima tanjenja i finiširanja. Dorađujemo kosu do savršenstva koje pristaje baš vašem licu.
  Ako vas je dugi niz godina krasila vaša duga kosa koju sada želite ošišati, obavezno s frizerom prođite svaki detalj vaše nove frizure. Mi vodimo računa o obliku glave i rastu kose. Želite li na primjer i šiške, hoće li one pristajati vašem licu, otkrivamo li vrat ili ostavljamo repiće…  Puno je tu pitanja do zadivljujućeg rezultata.

  Kada dogovorite svaki detalj, prepustite se stručnim rukama. Pustite svog frizera da uživa u izazovu koji je pred njim. Mi oblikujemo sasvim novu frizuru koju ćete ponosno nositi. Većina frizera uživa u svakoj vašoj promjeni i čast mu je i zadovoljstvo što ste odbrali baš njega da vam podari vaš novi izgled.

   

   linda-evangelista-3 192359-1280x1024linda-evangelista-dolce-gabbana-lift-foundation

  linda-evangelista2

  linda-evangelista3lindalinda1linda22linda44

  LindaEvangelistaShortHairlinda sve