ANEL tips & tricks // SIJEDE LASI stižu sve ranije

  Sijeda kosa je nešto što će svatko od nas dobiti, netko prije, a netko kasnije. No, u posljednje vrijeme u svojim salonima primjećujem te srebrne lasi na sve mlađoj populaciji žena. Stres, prehrana i zdrav život očito ostavljaju trag, dok je genetika je pak nešto na što ne možemo utjecati. Pojava prvih sijedih vlasi nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prva pomisao nam je da starimo, no to ne treba imati loše konotacije, niti se moramo zbog toga najednom osjećati loše.

  Farba i frizira: Ana Kuštre @ ANEL

  gray


  Osim genetike najveći učinak na kosu ima stres – kosa gubi pigment, čvrsta je i neposlušna, a prvo se pojavljuje na području oko lica. Velike i teške životne  situacije znaju preko noći utjecati na organizam, pa tako i na kosu.

  Nemojte gledati na sjede vlasi kao nešto loše, sjeda kosa daje vam puno mogućnosti za igranje bojama! Ako ne želite da se vide vaše prve sijede, nijansirajte ih preljevima ili uklopite tanke pramenove. Kod koloriziranja postoji jako puno mogućnosti za obrađivanje sjede kose: ako ste se odlučili za bojanje sijede kose, od korijena do vrhova, radite to redovito kako biste bili uvijek uredni i bez izrasta.

   

  gray

  Ako već znate da nećete moći redovito bojati kosu, odaberite šarenilo pramenova, ta vam frizura ostavlja više mogućnosti, a da pri tome ne zahtijeva koloriranje svaka tri do četiri tjedna.
  Uvijek možete zavoljeti svoju sijedu kosu i nositi je ponosno! Ne zaboravite njegu uljem makadamije koje je vrhunski proizvod za hidrataciju lasi. Osim toga, to je već postao i trend: već neko vrijeme mnoge žene izbjeljuju svoju prirodnu kosu kako bi mogle nositi sijede nijanse. Na vama je da izaberete i kreirate vlastiti stil.

  Foto: Pinterest

   

  graygraygraygraygraygraygraygray

  graygraygray