ANEL tips & tricks / prednosti i mane repa

  Većina nas voli uredno počešljan rep na vrhu glave, uvijek nosiv prijatelj prljave kose. Koliko vas je puta ova frizura spasila? Ona je jedna od rijetkih frizura za koju vam ne treba pomoć frizera. Jednostavna izrada i frizura koja je nosiva u svim prilikama pravi je mamac.

  Priča: Ana Kuštre @ Anel i Do šminke i frizure za pol vure

  cute ponytail hairstyles 91
  Caroline Trentini @ Vogue


  Pored puno pozitivnih strana ove frizure donosimo vam i nedostatke. Vaša česta pitanja su zašto vas boli glava od repa i kako spriječiti pucanje kose tokom vezanja.
  Da bi rep izgledao savršeno, potrebno je maksimalno začešljavanje kose, no jako zatezanje lasi  povlači osjetljive živce duž cijelog skalpa. Upravo iz tog razloga moguća je pojava glavobolje. Naime, ako tih tegoba nemate kad nosite raspuštenu kosu, to je vjerojatno razlog – zatezanje kose, naročito ako traje po cijele dane.

   cute ponytail hairstyles 91
  Dior spring 2015.


  Osim toga, često nošenje repa na istom mjestu donosi nam pucanje lasi, razlog za to je i gumica koja je svakodnevno na istom mjestu. Kako biste to spriječili, birajte gumicu omotanu nekom tkaninom, one su nježnije za kosu, a jednako čvrste. Izbjegavajte gumice od same gume, one su najveći neprijatelj kose. Kada skidate gumicu, ne potežite ju naglim pokretima, već je lagano odmotajte.

   cute ponytail hairstyles 91
  Foto: Jamie Beck


  Mijenjajte položaj repa, jedan dan neka je viši, drugi dan malo niži ili na stranu... Ne opterećujte kosu i vlasište svakodnevnim vezanjem na istome mjestu. Ako je moguće, izbjegavajte nošenje repa svakoga dana i s njim nipošto nemojte spavati.
  Mnoge žene vole svezati mokru kosu – predlažem da to izbjegavate, namočena je kosa sklonija pucanju.
  Nakon skidanja repa počešljajte svoju kosu da ju odignete od vlasišta. Dozvolite joj da bude slobodna i da diše.

   

  ana kustre anel
  Ana Kuštre

   

   cute ponytail hairstyles 91cute ponytail hairstyles 91cute ponytail hairstyles 91cute ponytail hairstyles 91

  cute ponytail hairstyles 91