ANEL tips & tricks / kako (p)ostati hot crvenokosa?

  Moderni tonovi kao što je crvena uvijek vladaju scenom, ali manje se žena odluči obojati u tu otkačenu boju. Crveni tonovi prostiru se od žarkih, nježnih i toplih pa sve to tamnih i zagasitih. Već nam je svima dobro znano da nijansu kose biramo po boji tena. Posebno bih naglasila da je to jako bitno kod dominantnih boja kao što je crvena.

  Predlaže i savjetuje: Ana Kuštre @ Anel salon

  tiah-eckhardt6


  Ona je predivna i kosi daje neodoljiv sjaj, ali isto tako puna je mana. Crvene boje pune su umjetnog pigmenta pa se iz tog razloga ne love dobro za naš prirodan. Crvena boja ispire se više nego ostale nijanse. Naravno da, ako se bojite profesionalnom bojom u salonu (umjesto bojom iz drogerije) koja ima pojačani pigment, boja će se manje ispirati. Naime, čak i dok traje proces ispiranja, frizura će i dalje biti sjajnija i postojana.  

  Ako se pak odlučite za svijetliju boju, a imate crvenu boju na kosi, jako je težak i dug proces skidanja njezinog tona s kose. Zato, ako niste sigurne što želite, kupite probnu boju koja se ispire nakon jednog do dva pranja kose. Super je to varijanta za testiranje boje. Samo što se te probne boje neće primiti ako su svjetlije od vaše - kupite nijansu svoje kose ili tamniju.

  celine-spring-2008-campaign2


  Crvena se dijeli na – tople i hladne tonove.
  - Boja jagode i trešnje su najjače i pristaju ružičastom tenu. Dosta je tražena cijela kosa u istoj toj nijansi koja dobro pristaje bob frizurama i kratkim kosama.
  - Bakrene i konjak nijanse preporuka su svijetloj puti. Idealne su za poigrati se pramenovima u više boja, a super pristaju polu-dugim i dugim kosama.
  - Boje vina, pa sve do tamne čokolade, boje su koje pristaju tamnoj puti i tamnim očima. Idealno stoje svim tipovima frizura.

  judith-bedard-chris-nicholls

  Kako njegovati crvenu kosu?
  Njega crvene kose zahtjevna je, pa preporučam da nakon dva tjedna kosu osvježite preljevom koji neće uništiti kosu a nadodat će isprane crvene pigmente.
  Crvena kosa izgleda moćno i samouvjereno ali dijeli tanku granicu za ofucanim, ispranim i poroznim.
  Zato ako se odlučile biti moćne crvenokose, vodite brigu da je vaša kosa uvijek friško ošišana. Svakodnevno kosu premažite hranjivim uljima za sjaj i često stavljajte masku koja će je nahraniti.

  cintia-dicker12lily-cole-tiffany-co-campaign