ANEL tips & tricks / frizure bez puno muke

  Većina žena bi bila najsretnija da je njihov frizer svakoga jutra, tijekom spremanja, u njihovoj kupaonici. Kod velike većine ipak to nije tako, budimo se sa zapetljanom kosom koju treba dovesti u red. Kako si olakšati svakodnevicu? Postoje frizure koje su jednostavne za održavanje, ako je kosa pravilno, adekvatno oblikovana, smanjit ćete si jutarnje muke s kosom. Neke žene žele isključivo frizuru koja je jednostavna i laka za održavanje, kako bi u kupaonici bile što kraće.

  Predlaže: Ana Kuštre @ ANEL

  Emily-DiDonato-POP-Magazine-Fall-2016-Editorial07


  Kose dijelimo na kratke, polu duge i duge te ravnu, valovitu i kovrčavu. Bez obzira na oblik lica svaki tip kose voli određeno šišanje. Uvijek volim naglasiti da je davnih dana Vidal Sassoon osmislio  čarobno šišanje koje geometrijski idealno pristaje svakom licu, voli sve strukture kose – to je jednostavno savršena frizura. Govorim naravno o bobu.

  Bob i sve njegove ravne podvrste šišanja vode se kao najteže. Ako je bob besprijekorno ošišan, sa svojom kosom imat ćete najmanje posla. Kako i sama najviše volim to teško i složeno šišanje, tako ga volim preporučiti svima. Ravni pramenovi čine ga oštrim i strogim, svi vrste kovrča daju mu razigranost i polet. Bob je definitivno frizura za sve.

  Emily-DiDonato-POP-Magazine-Fall-2016-Editorial03

  POP Magazine / Emily DiDonato / foto: Charlotte Wales / styling: Charlotte Collet - Dior, Prada, Miu Miu... / kosa: Shin Arima / make-up: Jen Myles 


  Imate li dugu kosu, pratite njezinu prirodnu strukturu. Ako kovrčavu kosu ravnate, a ravnu uvijate, vodite računa da će vlažni zrak naškoditi formi. Nemojte koristiti jake preparate za učvršćivanje, frizura vam već sljedećeg jutra neće biti dobra. Koristite hranjive preparate, nahranit će vašu dugu kosu i dati joj zanosan sjaj.

  Ako imate prirodno kovrčavu kosu i volite ju takvu, uvijek vodite računa da kosa bude postepeno ošišana. Dat će vašoj kosi volumen i kovrče će ljepše padati, a frizura će biti postojana. Kosu rukama gužvajte preparatima za kovrčavu kosu, ako ju želite češljati onda to radite isključivo s jako širokim češljem.

  Emily-DiDonato-POP-Magazine-Fall-2016-Editorial06


  S rijetkom kosom svi su nezadovoljni i traže volumen. Volite svoju kosu takva kakva je. Kod slabih i nježnih vlasi savjetujem da se odreknete razdjeljka, hrabro ošišajte duboke šiške. Mogu biti postepene ili ravne. Prekrit će vidljive nedostatke i učinit će vašu frizuru punijom.

  Kada pričamo o kratkoj kosi, zahtjevna je i traži puno pažnje te često šišanje. Oko tri tjedna nakon šišanja, ona počinje gubiti formu i frizura nije postojana, treba je opet šišat. Ako koristite čvrste preparate, nemojte ih nanositi svakodnevno da je dodatno ne isušite. Preparat koji je već na kosi (recimo od dana prije) aktivirat ćete na sljedeći način: namočite ruke s vodom i oblikujte frizuru prstima.

  Za postojanost frizure zaslužno je šišanje, rez iliti cut. No, ako se gustu kosu previše stanji, bit će gotovo nemoguće ukrotiti je. S bobom i kratkim frizurama bitna je preciznost i mali trikovi kod šišanja koji će frizuru učiniti dugotrajnom. Da biste sami sebi olakšali baratanje s kosom, dozvolite frizeru da je upozna. Svaka kosa je posebna, treba uočiti njene mane i vrline. Razgovarajte sa svojim frizerom, nama to olakšava posao i pomaže oko donošenje odluke o tome koju frizuru odabrati.

   Emily DiDonato POP Magazine Fall 2016 Editorial02