ANEL tips & tricks / fen da ili ne?

  Ljeto nam donosi velike promjene na kosi, a jedna od njih je i dodatno isušivanje tankih lasi kao posljedica suhog zraka u okolini. Tome pogoduju morska sol kao i klor iz bazena te se pod njihovim utjecajem kosa uglavnom lomi i postaje porozna. Napominjem da je u tim slučajevima dobro izbjegavati pomagala kao što su pegla za kosu i figaro. Pustite, koliko je god to moguće, kosu da se prirodno posuši na suncu ili u hladu (ako je sunce baš jako), što će vas i osvježiti. Iskoristite dobre strane ljeta i kosu sušite ručnikom kad god ste u prilici. 

  Predlaže: Ana Kuštre @ salon Anel

  Rosie-Huntington-Whiteley-Vogue-Thailand-July-2016-Cover-Editorial07

  Rosie Huntington-Whiteley @ Vogue Thailand’s July 2016 / foto: Russell James / styling: Bobette Cohn / kosa: Italo Gregorio / make-up: Virginia Young

  Donosim par jednostavnih ideja koje možete kreirati bez sušila za kosu. I ne zaboravite - ako ljeti češće perete kosu, koristite blage šampone i regeneratore.

  Želite učvršćivanje? Nježne keratinske pjene dat će vašoj kosi dozu čvrstoće, a pritom je neće dodatno isušiti kao jaki i čvrsti preparati.
  Ljetne frizure ne trebaju biti ukočene i kompleksne, lepršava i opuštena kosa bit će super za ljetne izlaske te će naglasiti vašu prirodnu ljepotu.
  Nakon što nahranite kosu tokom pranja i nanesete pjenu, počešljajte je i pustite da se posuši do pola. Na prosušenu stavite viklere, na pramen po pramen. Kad je skroz suha, skinite viklere i prstima oblikujte frizuru. Ova će forma naglasiti vaš ženstveni stil!

   Rosie-Huntington-Whiteley-Vogue-Thailand-July-2016-Cover-Editorial05


  Ako niste za viklere predlažem sljedeće: na ručnikom prosušenu kosu svežite rep na vrhu glave i omotajte kosu oko gumice u malu punđu. Kada se kosa posuši možete je nositi i raspuštenu - rezultat je nježno valovita frizura.

  Možete koristiti i traku za kosu. Počešljajte kosu na razdjeljak i stavite traku oko glave da bude pri vrhu čela. Uzmite pramenove koji vise ispod trake pa ih omotajte s gornje strane oko trake da ne visi niti jedan pramen, dobit ćete slatku nisku punđu. Kad je raspustite nakon što se posuši, dobit ćete velike lokne.


  Tu su uvijek i pletenice raznih tehnika, idealne za ljetne vrućine. Kada ih raspletete, zanimljivi cik cak uzorak koji ostaje na kosi možete iskoristiti za novu frizuru. Finiširajte s par kapi ulja kako biste nahranili kosu i dali joj dodatan sjaj.

  Super detalj su i rajfovi ili ukosnice s ljetnim motivima!

   

  ana kustre anel frizerski salon zagreb crnomerec cr
  Ana Kuštre 

  Trebate makeover? Naručite se na Enartstudio.com!

   

  Rosie-Huntington-Whiteley-Vogue-Thailand-July-2016-Cover-Editorial03Rosie-Huntington-Whiteley-Vogue-Thailand-July-2016-Cover-Editorial04