ANEL tips & tricks / dobro tapiranje kose

  Kreiranje volumena na kosi često je traženo u salonu - ili je kosa slaba i brzo padne ili je oblik glave takav da mu treba malo pojačanje na stražnjem djelu. Ipak, ogromne ukočene i previše natapirane frizure odavno su izašle iz mode, pa se brinemo da tapiranjem usavršimo oblik frizure.

  Zna sve o kosi: Ana Kuštre @ Anel

  Emilia-Clarke-Violet-Grey-June-2016-Photoshoot07
  Emilia Clarke @ Violet Grey / foto: Naj Jamai / styling: Petra Flannery


  Danas koristimo blaga tapiranja, a veliku pomoć daju nam i sredstva za učvršćivanje. Kako to učiniti kod kuće? Potrebni su vam češalj za tapiranje, lak za učvršćivanje i ideju kakvu frizuru želite. Frizure su danas lepršave i nježne pa ne zahtijevaju velika tapiranja. Kakvu god kosu imali dodatni volumen nije na odmet.
  Odjelite prvi profilni pramen kose, a drugi dignite visoko i tapirajte ga. Pošpricajte ga lakom za kosu u korijen i lagano počešljajte po površini. Kada odredite visinu profila, lagano spustite gornji pramen i učvrstite lakom.

  ana kustre anel
  Ana Kuštre iz salona Anel


  Kod dignute kose potrebno je jače tapiranje. Frizure su čvršće, a prijeko potrebne ukosnice su jače učvršćene.
  Kod kratkih razbarušenih frizura ne podižemo kosu tapiranjem: na dlanove nanesite čvrsti gel, razmažite ga razmažete kružnim čvrstim pokretima i utrljajte gel u korijen kose.
  Tapiranjem se lomi kosa zato budite na oprezu da ne pretjerate! Ne tapirajte cijelu dužinu pramena,  dovoljno je  samo korijen da biste dobili volumen. Danas postoji i prah za volumen koji se koristi kao zamjena za tapiranja. Dodajte ga u korijen i dobro umasirajte, kosa će biti podignuta i bujna.

   

  Emilia-Clarke-Violet-Grey-June-2016-Photoshoot05

  Emilia-Clarke-Violet-Grey-June-2016-Photoshoot04