ANEL tips & tricks // 6 ležernih frizura za putovanje

  Krećete na put, a ne znate što napraviti s kosom? Kako bi vaše putovanje bilo što ugodnije nastojte kosu maknuti s lica i oslobodite vrat. Složite nešto jednostavno, kako ne biste razmišljali o raspadanju frizure tijekom putovanja, a ako je vruće, uvijek je možete malo smočiti. Zrak je suh u avionima, može škoditi lasima, slično kao što nam sunce ispire boju, a sol isušuje... ne zaboravite spakirati svoje omiljeno ulje za kosu te druge formule koje je čine mekom i zdravom.

  Frizira i šiša: Ana Kuštre @ ANEL

  put1

   

  1 Najprikladnija frizura za putovanje je visoki rep. Kosa vam je čvrsto povezana na vrh glave pa vam oslobađa lice i vrat. A ako želite odspavati tijekom svoga putovanja, ili nasloniti glavu, kosa vam neće smetati.

  2 Polu-rep je super za one koji ipak vole imati dio spuštene kose. Možete ga i smotati u malu punđu.

  3 Pletenice su super odabir a možete ih imati u više varijanti. Riblja kost je najjednostavnija opcija a možete napraviti i dvije ili oko cijele glave.

   put1


  4 Trenutno super nosive ležerne punđe na vrhu glave. Dok vežete rep zadnji pramen prelomite s gumicom, dovoljne su dvije ukosnice da održe frizuru postojanom.

  5 Ako vam se više sviđaju lude frizure, podijelite kosu na sredini i sa svake strane napravite po jednu punđu. One mogu simetrične ali i ne moraju.

  6 Ako vam je kosa čvrsto zalizana može biti i mokra kako bi vam bilo ugodnije tijekom putovanja.

   put1put1put1put1put1put1put1put1put1put1put1put1put1