ANEL tips & tricks // 5 trikova za preživljavanje FRIZURE USRED VLAGE

  Već danimo okruženi smo velikom koncentracijom vlage koja, budimo realni, u sekundi može uništiti svaku frizuru. Kako vam se to ne bi konstantno dešavalo, upoznat ću vas s nekim trikovima za preživljavanje frizure usred vlage.

  Predlaže: Ana Kuštre @ ANEL

  casual bun casual chique
  Lindsey @ L'Officiel Swiss


  1 Vlaga napada svaku kosu, a najviše djeluje na isušenu (koju ima većina nas). Dakle, kad je kosa dehidrirana, frizura će tijekom kišnih dana biti teže održiva. 

  2 Napravite štit koji odbija vlagu: koristite preparate sa silikonom. Predlažem da ovih dana, možda tijekom vikenda, kod kuće napravite kompletan silikonski tretman sa šamponom, regeneratorom i maskom za kosu. Taj ritual dat će kosi dodatnu zaštitu.

  3 Ako će biti vlažan dan, na kosu prije izlaska ujutro kad god, stavite malo silikona ili ulja. Ovako nahranjena las lakše će podnijeti kišno vrijeme.

  4 Da biste zaštitili kosu, koristite mlaku vodu tijekom pranja, a zadnje ispiranje završite s hladnim mlazom.

  5 Kod obrađivanja kose nanesite na nju gel ili pjenu, prije sušenja preparat dobro počešljajte kako bi ušao ravnomjerno u svaku vlas. Frizure fiksirajte blagim lakom za kosu.


  Kada je prognoza loša, predlažem frizure koje vlaga ne može uništiti. Idealne frizure za vlagu su pletenice, visoki ili niski rep i sve čvrsto podignute frizure. Danas jako nosivi šeširi i marame zaštiti će sve isfrizirane i puštene frizure.

   casual bun casual chiquecasual bun casual chique

  Caroline @ Vogue US

  casual bun casual chiquecasual bun casual chique