Anel Hairstyle / neka nova hipi cura

  Svaka sezona donosi nam trendove među kojima su i pripadajući stilovi frizura - svijet mode i ljepote zajedničkim snagama kroji jednu sasvim novu priču. I, naravno, inspirira se nekadašnjim stilovima kao što su hipiji koji su u šezdesetima njegovali dugu, divlju i neukrotivu kosu. Boho cure nosile su šarene vjenčiće na glavi te, iako su se prozvale djecom cvijeća, vodili su baš-me-briga-za-sve život pa tako i za kosu… Danas smo inspirirani njihovom prirodnošću, ali zato se više brinemo i njegujemo modernim preparatima. Nova je hipijevka cura koja voli ležerno, no itekako pazi na svoje lasi jer je svjesna da samo zdrava i njegovana kosa može biti prirodno lijepa.

  Predlaže: Ana Kuštre, salon Anel

   Harpers-Bazaar-March-2016-Laura-Julie-by-Camilla-Akrans-2-620x756
  Harper's Bazaar / Laura Julie by Camilla Akrans


  Široki asortiman preparata dostupan je svima, a osnovna kućna njega najčešće se bazira na šamponu i regeneratoru. Police drogerija pune su svega i svačega i ponekad je teško izabrati, tako da savjetujem da pitate svog frizera kakve vam formule trebaju. Osim toga, dobro je uzeti proizvode iz jedne linije – na primjer šampon i regenerator ili čak i masku jer se međusobno nadopunjuju i najbolje djeluju kad su zajedno. Na taj način dobit ćete maksimum od proizvoda.
  No, dubinska njega koju možete dobiti samo u frizerskom salonu nezamjenjiva je. Naime, posebni salonski šamponi i koncentrirane formule kao i duže i temeljito pranje kose priuštit će kosi toliko potreban tretman.

   

  vogue-russia-march-2016-16


  Primijetila sam da dosta ljudi ne koristi regeneratore, a trebali bi. Naime, on služi da zagladi kutikulu kose i obavezan je čimbenik u procesu njege kose i vlasišta. Ako vam se kosa često masti i morate je više puta prati, definitivno vam treba regenerator. Jednom mjesečno počastite se dubinskom maskom, a ako vam je kosa jako tretirana i dehidrirana, onda i češće.

  Često mi klijentice vele da im kosa nikako ne dobiva na dužini, a vidi se izrast… Problem je u tome što kosu treba često šišati, a to je najvažniji dio njege duge kose. Svaki mjesec kosa naraste do oko 1 centimetra a kako biste spriječili pucanje vrhova i sačuvali lijepu i zdravu kosu dovoljno je oko svaka četiri tjedna ošišati je samo oko 2 milimetra. Frizerski oštri rez spriječit će lomljenje vrhova, a osim toga kosa tada ima bolju formu i lakše ju je stilizirati i održavati na dnevnoj bazi.

   slata-semenko-evangeline-lindes-cut-loose-elle-us-march-1u-620x768
  Elle US / foto Yelena Yemchuk


  Opuštene hipi i raščupane kovrče bolje će izgledati ako kosu ošišamo postepeno. Iako takva kosa može na prvu izgledati šlampavo, bez dobrog reza takva se zahvalna casual forma ne može dobiti. Naime, na ravno ošišanoj kosi kovrče se prije izgube nego na postepeno ošišanoj. Stepenasto je popularno jer mijenja frizuru u momentu, bez gubljenja na samoj dužini kose koja je na koncu mnogim klijenticama jako bitna.

   

   slata-semenko-evangeline-lindes-cut-loose-elle-us-march-1t-620x768


  U salonu je njega kose obavezna i nakon završetka frizure – to su uglavnom preparati na bazi suhih ulja argana i makadamije, čestog sastojka boljih proizvoda. Ova ulja odlično njeguju kosu, hrane je i daju joj sjaj. U svom salonu koristim La Croa proizvode koji su obogaćeni uljima argana i makadamije, sjemenkama lana i mrkve i daju predivne rezultate. Osim njege prilikom pranja kose koristim i njihove preparate za njegu prije i poslije feniranja. Svaka stranka dobije tretman uljima i keratinom za ravnanje ili kovrčanje kosi ovisi o tipu frizure. Ukoliko je kosa jako porozna prije sušenja na kosu stavljam posebnu 10 u 1 masku koja se ne ispire, a olakšava češljanje. Svaku frizuru završavam uljem za kosu, a ako je kosa jako suha dodam i uljne kristale u spreju. Svi preparati su iz istog brenda i sadrže sastojke koji se nadopunjavaju i zajedno djeluju bolje i jače.

   

   artist-in-residence-for-elle-us-march-2016-04ee-620x768

  Elle US / foto: David Burton

  artist-in-residence-for-elle-us-march-2016-04rf-770x954Harpers-Bazaar-March-2016-Laura-Julie-by-Camilla-Akrans-3-1-620x757Harpers-Bazaar-March-2016-Laura-Julie-by-Camilla-Akrans-10-770x939slata-semenko-evangeline-lindes-cut-loose-elle-us-march-16-620x768slata-semenko-evangeline-lindes-cut-loose-elle-us-march-17-770x954