Anel Hairstyle / duga u kosi

  Proljeće i ljeto preplavi nas divnim bojama u prirodi ali i u kosi: monotone zimske varijante mijenjamo za živahne, atraktivne pastele. Svjetlije podloge kose vole nježne boje poput divnog tirkiza, roze i tona lavande, dok tamna kosa za to zahtijeva dodatno izbjeljivanje. Tamna izbjeljena kosa odlično će izgledati s jakim tonovima kao što su vatrena crvena, denver plava, tamni tirkiz, ciklama… Osim toga, smeđa kosa dobro se uklapa i sa zlatnim i bakrenim bojama, a predlažem im i jake narančaste pa sve do nježne boje ružina drveta.

  Predlaže: Ana Kuštre @ Anel

  georgia may jagger
  Georgia May Jagger


  Sve te šarene opcije trajni su procesi bojanja – pramenovima u niz varijanti budimo vašu kosu i dajemo joj energičnost. Često dajem naglasak na šiške, to su uglavnom klijentice koje su raspoložene za neke kreativnije frizure. A mogu se naglasiti i pramenovi, no ne treba s njima pretjerivati, naročito ako se radi o jednoj intenzivnoj boji. Idealno je istaknuti tek par pramenova, a ostalo je kontrastno, tamnije ili svijetlije, ovisno radi li se o plavušama ili brinetama. Moguće je i cijelu kosu obojiti u pastele - tonirati, oslikati ovisno o dužini i formi same kose.

  pastelhaircolor


  Kad radimo ovako kompleksan koloristički styling, bitan dio priče je šišanje, krajnji rezultat ovisi o rezu. Šišanjem određujemo koliko ćemo naglasiti sklad boja.
  Ako se ne usudite na ovako velike promjene na vašoj kosi, a željni ste osvježenja, predlažem boje koje se ispiru prvim pranjem. Danas je tržište puno takvih boja koje dolaze u nekoliko varijanti – kao sprej, kreda, šarene emulzije koje se miješaju samo s vodom… Kao i nakon svakog kemijskog procesa kosi podarite njegu kako bi bila još ljepša. Boje i šišanja se mijenjaju svake sezone, no zdrava i sjajna kosa je uvijek u trendu.

   

   

  15067-Two-Tone-Hair1110025020130618-001241Hair-Color-Ideas-with-Two-Tonelana-pink-hair

  Lana Del Rey

  light-brown-pink-two-tone-hair-2016Nicole-Richie-Lavender-Hair-Tipspastel-hair-2

  Short-pastel-hair

  pastel-hair-color-trend

  Short-two-tone-hair1

  Two-Tone-Hair-Color-Ideatwo-tone-hairtwo tone