ANA'S TIPS & TRICKS // tehnike s kojima kosa postaje slikarsko platno, a mi umjetnici

  Zadnjih godina susrećemo se s raznim tehnikama bojanja kose, balayage i razne izvedenice istog. Ombre, sombre, babylights, tigereye, foilyage, ombreyage… svode se na isto.

  To su tehnike s kojima kosa postaje platno koje ukrašavamo skladnim tonovima sa savršenim prelazima. Razliku u tehnikama čine nijanse, većina frizera pronađe svojih par tehnika i njima stvara sve navedene stilove.

  Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  ioooo

  Ono što također bojanje čini drugačijem su boje koje kombiniramo, danas svaka ta tehnika dobije svoje ime, ima ih možda i previše, a u suštini sve je to dobar stari balayage.

   

   

  Zavladao je svijetom i ne odlazi s trona koloristike. Svi klijenti ga vole, jer taj sklad nijansi jednostavno oduševljava. Čar ovih tehnika je u namjernom izrastu koji omogućava da kosu ne bojite mjesecima.

  Tehnika se održava preljevima i redovitom njegom pa je kosa savršena mjesecima. Balayage tehnike kompleksne su kod izrade pa bi se frizeri trebali dobro educirati prije primjene.

   

   

  Važno je da vaš frizer zna primijeniti adekvatnu tehniku koja je savršena baš za vašu strukturu kose, njeno šišanje i prirodan pigment. To su tri važne stavke koje određuju koju tehniku odabrati.

  Svake nove sezone u tehnikama se mijenjaju sitnice, a trend čine boje i nijanse kose će vašu kosi učiniti unikatnom slikom koju je za vas personalizirao vaš frizer.