Ana's TIPS & TRICKS // povratak kičaste gumice iz 80-ih, takozvane SCRUNCHIE!

  Sjećate li se kad je Carrie svom tadašnjem dečku Jacku Burgeru, također piscu, špočitnula kako u njegovoj knjizi žena s Manhattana po gradu trči sa scrunchie gumicom? Naime, ta je gumica negdje prije petnaestak godina, kad je ta epizoda Seksa i Grada otprilike snimljena, bila totalno out, jer još uvijek je više-manje vladao minimalizam s kraja devedesetih, pa je glamur i kič osamdesetih bio big no no. S druge strane, eklektična scena još uvijek se nije bila razvila i ovaj je ukras, o kojem baš svatko ima svoje mišljenje, bio simbol neukusa. Kako se stvari mijenjaju, tako je i scrunchie opet postala hit!

  Komentira: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

   

    hair scrunchies confetti
  foto: Dolls Kill accessories


  Veliki povratak scrunchie gumica za kosu iznenadio je mnoge žene koje se sjećaju te gumice obložene tekstilom. Moram stati na stranu ovog hair detalja i istaknuti kako je to najudobnija stvar za vašu kosu jer je las zaštićena od pucanja i glavobolje zalizanog i čvrstog repa.

  Oduševila je mnoge i spiralna gumica koja podsjeća na telefonsku žicu, vjerojatno ste ih primijetili, ima ih po drogerijama... Čvrste su, a spirala sprječava pojavu loma koji stvori svaka malo čvršća gumica. Postoje u raznim dimenzijama i bojama pa su idealne za nježne i mekane dječje kose.

    hair scrunchies confetti

  AKO ČESTO NOSITE REP:
  1 Kada radite rep, polu rep ili punđe, odaberite gumice koje su napravljene od materijala, nikako ne vežite kosu plastičnim, gumenim ili silikonskim gumicama. Takve gumice jesu čvrste, ali trgaju i uništavaju vašu kosu i to baš kod vlasišta, teško se skidaju s kose, pa kosa dodatno popuca od korijena do vrha.

  2 One male slatke silikonske gumice u svim bojama dobre su jedino za završetak pletenice, ne radite s njima rep, sklone su zapetljavanju i lomljenju kose.

  3 Gumicu obavezno skidajte prije spavanja kako bi se vaša kosa i vlasište odmorilo od zategnutih frizura koje zaustavljaju cirkulaciju od kojih dolazi do glavobolja.

   

   Schermafbeelding 2012 07 08 om 3.25.10 PM

   hair scrunchies confetti hair scrunchies confetti hair scrunchies confetti hair scrunchies confetti hair scrunchies confetti hair scrunchies confetti hair scrunchies confetti hair scrunchies confetti hair scrunchies confetti hair scrunchies confetti hair scrunchies confettix