ANA'S TIPS & TRICKS // marama i kosa u simbiozi

  Ljeti je idealno zaštititi kosu šeširima, šiltericama i maramama. Razne su trake također nezaobilazni dio svih ljetnih kombinacija, dostupne u satenskim i svilenim materijalima, raznih zanimljivih boja i uzoraka. Iako su savršene za kombiniranje, mogu kliziti s kose. Da biste to spriječili, koristite mini ukosnice kako biste učvrstili maramu i kosu.

   Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

  zara4 
  ZARA

  Pamučne marame možda nisu toliko zanimljive u dezenima i često dolaze u jednobojnim varijantama, ali su najčvršće fiksirane na kosi. Marame se mogu vezati na klasičan, retro ili boho način u stilu turbana. Važno je pronaći način vezanja koji najbolje pristaje vašem obliku lica.

  Razlikujemo vezanja koja smanjuju volumen, što daje zalizani izgled koji je priljubljen uz vlasište. Ovo pristaje dugim kosama koje su puštene u ljetnim kovrčama ili zavezane u nisku punđu. Ako imate šiške, izbacite nekoliko pramenova izvan marame.

  zara3
  ZARA

  Vezanja s dodacima čvorova pružaju zanimljiviji izgled i omogućuju doziranje potrebnog volumena. Ova tehnika odgovara većini kosa. Čvor je ključan kod turbana, pa se igrajte s njegovom pozicijom i kombinirajte. Sva vezanja slobodno kombinirajte sa šiškama, izvucite ih iz marame kako biste postigli razigran i nježan stil.